İZMİR

İzmir merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 76 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 76 şüphelinin emniyetteki sorgulamaları tamamlandı.

İşlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler minibüslerle adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 25 Ekim'de örgütün idari ve "ışık evleri" yapılanmasına yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Kahramanmaraş, Manisa, Balıkesir, Denizli, Muğla, Samsun, Eskişehir ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlemiş, hakkında yakalama kararı verilen 121 zanlıdan 76'sı gözaltına alınmış, 7 kişinin daha önceki operasyonlar kapsamında tutuklandığı, 13 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, ajanda notları, kasa kayıtları, himmet ve kurban adı altında örgütün finanse ettiği belirten çok sayıda çek senet ve dijital materyal ele geçirilmişti.

Zanlıların, örgütün "imamı" olduğu, "himmet", "burs", "kurban bağışı" adı altında para topladıkları, FETÖ'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdiği iddia edilmişti.

Muhabir: Şafak Yel


Kaynak: AA