UŞAK - SONER KILINÇ

Uşak'ta hesaplı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, oluşumun teşkilatlanma yapısı, terbiye kurumları üstünden mülk transferleri, içtimai yaşamdaki etkinliği ve iş dünyası üstünde oluşturduğu bası şekilleri açıklanmış edildi. Uşak Emniyet Müdürlüğü içerisinde açılan hususi ekibin kısaca 1,5 salname çalışmasının peşi sıra Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle meydana gelen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgütün saygınlık yapısı, mülk transferleri, içtimai yaşamdaki tesirleri ile iş dünyası üstünde oluşturduğu bası yöntemlerine bağlı bilgilere ulaşıldı.

Para transferlerinde paravana firmalar kullanıldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile örgütün Uşak ve branşında 'himmet' ismi altında birleşen paraları iklim genelinde kurulan 20'nin üstündeki paravana şeriklik ile gayrimenkul dışına çıkardığı belirlendi. Para transferlerinde çoğu kez terbiye kurumlarını kullanan binanın ayrı ayrı illerdeki terbiye kurumlarından, ABD'deki müşterek okula biricik yönlü yerine hamile miktarlarda mülk akışı gerçekleştirdiği belirleme edildi.

Para almak düşüncesince iş dünyası bası dibine alındı

FETÖ/PDY'nin, nice iş kadını ve esnafın dini duygularını sömürme ederek veya bası kurarak 'himmet', kurban ve burs adıyla mülk topladığı, mülk yardımında bulunmayanlara ise ilkin 'büyük kandırma ağabeyleri' sanarak isimlendirilen kamuoyunun şöhretli adları ile bası kurduğu, direngen iş adamlarına ise türlü amme kurumları aracılığıyla faziletli miktarlarda cezalar kesilerek bağışta bulunmaya zorlandığı belirtildi.

Siyasi liderlere haber mektubu mektupları

Örgütün kimi yukarı düzem sorumlularının, Fetullah Gülen'den almış olduğu 'vekaletname' makaleleri ile kimi politik partilerin umumi başkalarına milletvekilli ve domestik seçimlerde adaylarla ilgilendiren haber mektubu mektupları gönderilmiş olduğu kolluk çeşidinden ortaya çıkarıldı.

Hükümet aleyhine içtimai medyada yaymaca baskısı

FETÖ/PDY'nin, ilkin 17-25 Aralık sürecinde hükümeti örselemek amacıyla, içtimai medyada yağız yaymaca başlattığı, üyelerine direktifle hükümet aleyhinde paylaşımlarda bulunmasını istediği de belirleme edildi.

Birçok teşkilat üyesine arzusu haricinde içtimai iletişim araçları hesapları açılarak 'tweet yok ise aylık da yok' bağlanmış mesajların gönderildiği, kimi insanların ise bası yüzünden içtimai medyada aktiflik gerçekleştirdiği belirlendi.

Kaynak: AA