DENİZLİ - Mustafa Dermencioğlu

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Tavas Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatıldı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt mensuplarınca "olağanüstü hallere sahip kutsal kişilik" kabul edildiği belirtilen iddianamede, örgütün "gizlilik, hiyerarşik yapılanma, öz geçmiş raporu verme ve kod adı kullanma" gibi özellikleri ile terörist örgütlenmelerin taktiklerini kullandığına vurgu yapıldı.

Katalogdan evlilik iddianamede

Örgüt mensuplarının evliliklerinin dahi bağlı bulundukları "imam"ların izni ve talimatları doğrultusunda gerçekleştiğine dikkat çekilen iddianamede, "Evlilik kararı veren örgüt mensubu, bu durumu kendisinden sorumlu imama iletmekte, müstakbel eşini yine örgüte bağlı olan bayanların resimlerinin bulunduğu bir katalogdan seçmektedir. Böylelikle hem mensupların örgüte bağlılığı artırılmakta hem de örgütten ayrılma durumunda, ayrılan kişilerin eş ve çocukları örgüt talimatı ile kendisinden uzaklaştırılarak baskı oluşturulmaktadır." görüşleri aktarıldı.

Örgüt içinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile imamların "hata yapmayacağına" olan inanca vurgu yapılan iddianamede, bu nedenle örgüt mensuplarının iş ve özel hayatlarına ilişkin tüm kararları örgütün tasarrufuna bıraktıkları kaydedildi.

Kritik yerdekiler ayrı yapılanma içerisinde

İddianamede, mülkiye, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı ve yargı içerisinde faaliyet gösteren "imam"ların ayrı bir yapılanma içerisinde bulunduklarına dikkati çekilerek "Bu yapılanmada yer alanlar, devletin hassas kurumlarında görev yapmaları nedeniyle takip edilmemek için diğer örgüt mensuplarına nazaran daha fazla önlemler almakta ve teknolojinin iletişim konusunda sağladığı imkanlardan kontrollü bir seviyede istifade etmektedir." denildi.

Kaynak: AA