ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) usulsüz dinlemelerine ilişkin davanın müştekisi CHP Parti Meclis (PM) üyesi Çetin Soysal, "2012'de İsrail'den teknik takip cihazı alındığı ve envanterde olmadığı ortaya çıktı, bu yapı hakkında Mecliste basın açıklaması yapıp, gensoru teklifinde bulunduktan bir gün sonra hakkımda dinleme kararı alınmış." dedi.

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 45'i tutuklu 185 kişinin yargılandığı "VIP dinleme" olarak bilinen davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Altıparmak ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Başka suçlardan tutuklu 7 sanık ile ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemi üzerinden bağlantı kuruldu.

Soysal: Davaya katılmak istiyorum

CHP PM üyesi Soysal, EGM İstihbarat Dairesi Başkanlığınca 2012'de İsrail'den teknik takip cihazı alındığı belirterek, "Bu cihazların envanterde olmadığı ortaya çıktı. Bu yapı hakkında Mecliste basın açıklaması yapıp, gensoru teklifinde bulunduktan bir gün sonra hakkımda dinleme kararı alınmış. Siyasi anlayışımla ve kişiliğimle örtüşmeyen bir şekilde terör örgütü Hizbullah üyesi olduğum gerekçesiyle dinlenmişim." ifadelerini kullandı.

Dinlenme olayının onur kırıcı bir durum olduğunu ve bu olaydan dolayı utanç duyduğunu bildiren Soysal, "Hakkımda dinleme kararı veren ve beni dinleyenlerden şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum." diye konuştu.

Soysal'ın beyanından sonra bazı sanıkların ifadeleri alındı.

Muhabir. Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA