İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu, 45 sanığın yargılandığı davanın duruşması, sanık savunmalarıyla sürüyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşında yapılan binada görülen duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Hasan Pakır, terör örgütü suçlamasını reddetti.

Yurt dışına giderken havalimanında gözaltına alındığını hatırlatan Pakır, savunmasına şöyle devam etti:

"İşim gereği yurt dışında bazı pazar arayışına başladım. Birkaç yerden olumlu teklifler aldım. Eşim ve çocuklarımı da yanıma alarak Hollanda ve Almanya’ya seyahat planı yaptım. Havalimanında gözaltına alındım. Kaçarken yakalandığım yönünde haberler yapıldı. Hakkımda arama veya gözaltı kararı yokken, beni arayan, ifadeye çağıran yokken nasıl olur da kaçarken yakalanıyorum. Ben kaçmadım. Şirketimde çalışan 7 kişiyi işten çıkarmamak ve onları mağdur etmemek için pazar arayışındaydım."

Mahkeme Başkanı Cem Karaca'nın "İş bağlantısı yapmak için neden ailenle yurt dışına çıkıyorsun?" sorusuna Pakır, şöyle yanıt verdi:

"Biz millet olarak bir taşla iki kuş vurmaya çalışırız. Almanya’da yeğenim vardı. Uzun süredir çağırıyordu. Akraba ziyareti olsun diye ailece gitmek istedik."

Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Muhabir: Yunus Ege

Kaynak: AA