ZONGULDAK

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) müteveccih anket kapsamında örgüte mali dayanak noktası sağlamış olduğu iddiasıyla 11 kuruluşa kayyum atandığını bildirdi.

Topuz, meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, Zonguldak'ta FETÖ/PDY yapılanması ve faaliyetleriyle ait şekilde savcılıkça başlatılan anket kapsamında elde edilmiş bilgi, doküman ve deliller doğrultusunda, 8 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da çalışkanlık yayınlayan 11 kuruluşa kayyum atamasının yapıldığını belirtti.

Kayyum atamasının yapıldığı devir toplumsal paylaşım sitelerinden piyasaya sürülen ve evcil basında arazi meydan mesajların hakikatı yansıtmadığını anlatım fail topuz, şunları kaydetti:

'Cumhuriyet Başsavcılığımızca düzenlenen soruşturmalar, Ceza Muhakemesi Kanununun namına verdiği mezuniyet çerçevesinde, soruşturmanın gizliliği kurallarına inceden inceye uyma edilerek adına getirildi. Anayasal teminatlar çerçevesinde anket bilgilerinin kimselerle paylaşılması yada rastgele ortak kimseden emir, emir ve başvuru katılması katiyen bahis konusu değildir. Kişi hürriyetlerinin en ehemmiyetli teminatı bulunan usa vurma makamlarının işlemleri karşı gerçekle açıktan yakından hevesi sıfır idrak meydana getirmeye yöneltilmiş ve deposu belgisiz kır ve yorumlara değer edilmemesi düşüncesiyle. FETÖ/PDY'ye müteveccih anket kapsamında örgüte mali dayanak noktası sağlamış olduğu iddiasıyla 11 kuruluşa kayyum atandı.'

Muhabir: Ferdi Akıllı

Kaynak: AA