ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin baskıları nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanlığından ayrılmak zorunda kalan pilotlardan 12'si, düzenlenen törenle yuvalarına döndü.

TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylardan gerekli şartları sağlayanlar ve başvuruları uygun görülenler arasından 12'si, 671 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yeniden subaylığa nasbedildi.

Pilotlar için dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında düzenlenen rütbe takma töreninde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, yuvaya dönen pilotların cesur ve özverili karar verdiğini söyledi.

Bu kararlarından dolayı pilotlara teşekkür eden Ünal, "Sizlerin tecrübeleri ve beraber özverili çalışmalarımız sonucu ümit edilenden daha kısa sürede Hava Kuvvetlerini eskisinden daha ileri seviyeye götüreceğimizin bilinmesini isterim. FETÖ'den temizlendikten sonra Hava Kuvvetleri, daha rafine ve eskisinden daha güçlü olacaktır. Sizlerin, özellikle genç pilotlarımızı yetiştirmekteki katkılarınız, Hava Kuvvetlerinin insan odaklı eğitimini üst seviyelere taşıyacaktır. Görevlerinizde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Yuvalarına dönen pilotlar da "Tekrar yuvada olmaktan büyük mutluluk duymakla beraber, bizlerin öncü olduğunu, bizim gibi yuvaya dönmek isteyen birçok arkadaşımız olduğunu bilmenizi isteriz." görüşünü dile getirdi.

Muhabir: Sarp Özer

Kaynak: AA