GOSTİVAR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yapılan Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu onarım ve donanım projesi açılış törenine katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, eğitimin kişilerin yanı sıra toplumlar için de gelişimin ve ilerlemenin olmazsa olmaz şartlarından olduğunu belirtti.

“Medeniyet tasavvurumuza yavrularımızın da ortak olması, ilmiyle, azmiyle ve inancıyla her alanda kendini ortaya koymalarını arzu ediyorsak eğitim konusunu temel öncelikli olarak ele almalıyız.” diyen Çavuşoğlu, hem Makedonya’nın hem de Türkiye’nin en iyiye layık olduğuna inandıklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, günümüz dünyasında ilim, edebiyat, sanat ve sporun zirvesinde çalışarak o noktalara ulaşan kişi ve milletlerin görülebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim gönül coğrafyamız bambaşkadır. Konya’dan Semerkand’a, Bursa’dan Kurtuba’ya, Edirne’den Bağdat’a, İstanbul’dan Üsküp’e dünyanın en önemli kültür ve bilim merkezlerini barındıran bir kadim medeniyetin mirasçılarıyız. Hiçbir mazerete yer vermeden daha fazla gayret ortaya koymak hepimizin vazifesidir. İlmi ayağa kaldırmazsanız, başkalarının milletlerimize kader çizmeye giriştiğini gözlemleriz.”

"FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye’ye kasteden bir örgüt değildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk milletinin cesur ve kararlı şekilde bu alçak saldırıyı bertaraf ettiğini anlatan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye’ye kasteden bir örgüt değildir. Dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokulmuştur. Bugün hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş bir dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimizdir. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir. Bu bir istihbarat yapılanması üzerine oturtulmuş bir terör örgütüdür. En gizli şekilde farklı gruplara bölünmüş şekilde varlığını sürdürüyor. Eğitim kılıfı gibi masum bir kisve altında tüm terör faaliyetlerini gizlemektedirler. Türkiye’de görülmekte olan davaların, dosyaların, binlerce delillerin tüm ülkeler tarafından iyice değerlendirilmesi gerekiyor, yoksa maalesef örgüt ülkenin komutasını devraldığında çok geç olabilir. Türkiye’de güya eğitim için yapılmış kolej görünümlü binalarda gizli geçitlerle ulaşılan karanlık toplantıların yapıldığı bölmelere ulaşılmıştır. Gizli düzeneklerle açılan kapalı bölmelerde terör faaliyetlerinin yürütüldüğü ortaya çıkmıştır. Bir iki okulda değil onlarca binada bu tür terör yuvaları tespit edilmiştir. Emin olun bulundukları her ülkede bu karanlık faaliyetlerini yürütüyorlar.”

Kaynak: AA