İZMİR

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de yer aldığı 3 tutuklu sanığa, "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen Gülen ile Ersin Topuz, Mehmet Daşönü ve avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmada, mahkeme başkanı 3 sanığın dosyasının, aynı mahkemede görülen ve 14 kişinin yargılandığı "FETÖ'nün sözde Karşıyaka Eyaleti" davasından ayrıldığını hatırlatarak, Daşönü hakkında ise İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın bu dosyayla birleştiğini açıkladı.

Mahkeme başkanının, birleşen dosyadaki ByLock mesaj içeriklerine ilişkin "ByLock'taki kullanıcı adı ve şifre ile irtibat kurulan diğer mensuplarının kimlik bilgilerini ortaya çıkartan deliller var. Buna ilişkin bir savunma yapacak mısınız?" şeklinde soru yöneltmesi üzerine Daşönü, "ByLock kullanmadım, dolayısıyla mesaj içeriklerinde kimliğimle ilgili ifadelerin ne anlama geldiği konusunda bir fikrim yoktur." diye cevap verdi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

İddia makamı, verdiği mütalaada Gülen, Topuz ve Daşönü hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, Daşönü'nün birleşen dosyasındaki bazı tanıkların bir sonraki celsede dinlenilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Ömer Süt

Kaynak: AA