ERZİNCAN

Başbakan Binali Yıldırım, Refahiye Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, ramazan-ı şeriften sonra bayramın ilk günü can Erzincanlılar ile hemşehrileriyle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin her tarafından, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarla bir araya gelmekten gurur duyduğunu belirten Yıldırım, Erzincan'ın göz bebeği Refahiyeli olmakla da ayrıca iftihar ettiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, bayramlaşma programına katılan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

"Bu millet birlik, gelecek, bayrak, istikbal ve istiklal için yürür"

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyi inceden inceye hesap ettiler. Onlara göre artık darbe mutlaka olacaktı. Hiçbir engel onların önüne çıkamayacaktı ama onların hesap edemediği bir şey vardı. Milleti hesap edemediler. Tankların önüne çıkan, bombalara siper olan aziz Türk milletinin asil evlatlarını hesap edemediler. O gece halkın gücü, tankın gücünü yenmişti. Millet darbecilere darbe vurmuştu. Şimdi hesabını veriyorlar. Bazıları da maalesef onlara sahip çıkıyor, onlar için yürüyor. Yürürüz, gece demeden gündüz demeden yürürüz. Millet yürür, biz de beraber yürürüz. FETÖ'cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı yürüyüşlerde bu milletin işi olmaz. Bu millet birlik, gelecek, bayrak, istikbal ve istiklal için yürür."

"Tek bir terör olayı kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edecek"

Başbakan Yıldırım, güvenlik güçlerinin memleketin her köşesinde hangi mağarada, hangi terörist varsa çıkarıp hesabını gördüğünü, amansız bir mücadele verdiğini dile getirdi.

Ülke topraklarında tek bir terör olayı kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Daha dün Kemah'ta güvenlik güçlerimiz 4 haini etkisiz hale getirdiler. Memleketimizin, milletimizin huzuru için hayatını hiçe sayan, şehit olan, gazi olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı güzel ömürler diliyorum." dedi.

Yıldırım, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Muhabir: Mümin Altaş

Kaynak: AA