BURSA - MUSTAFA YILMAZ

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, çoğunluğu emniyet mensubu olmak üzere 17'si tutuklu 19 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt üyesi polislerin Güneydoğu'daki terör operasyonlarına yönelik kara propagandasına ilişkin detaylara yer verildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 19 zanlı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Komiser Yardımcısı Y.E, itirafında, örgüte mensup polisler tarafından Şırnak, Cizre, Mardin Nusaybin ve Diyarbakır Sur'daki terör operasyonları hakkında da kara propaganda yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerinin yaptığı terör operasyonlarını, yersiz gibi gösteriyorlardı. Ayrıca, operasyonlarda şehit düşen personelin sorumlusunun, istihbarat ve terör polisleri olduğu yönünde konuşmalar yapıp, moral bozucu ve kışkırtıcı tarzda söylemlerde bulunuyorlardı. Operasyonların yanlış olduğu gibi söylemlerde bulunup, güvenlik güçlerinin moral, motivasyon ve birliğini etkilemeye çalışıyorlardı."

"Örgüt dışı evlenirsen çocuğun sakat doğar"

"Bize, 'Askerliğinizi yaptınız, artık evlenmeniz gerekiyor, size cemaat içinden ablalar bulacağız.' dediler." ifadelerini kullanan Y.E, şunları anlattı:

"Bana yaklaşık 6-7 fotoğraf gösterdiler. Görüşmeler abilerin evlerinde oluyordu. Ben görüştüklerimi beğenmedim. Kendi bulduğum biriyle evleneceğimi söyledim. Bana, 'Büyük bir vebal, kendi bulduğunla evlenirsen hizmete ihanet etmiş olursun, çocuğun sakat doğabilir, başınıza iş gelebilir.' gibi söylemlerde bulunuldu.

Daha sonra bir bayanla tanıştım, 'Uygun mu?' diye sordum abilere. Bu evliliğe onay vermediklerini, evlenirsem sonuçlarına katlanacağımı söylediler."

Boşandıktan sonra "Şefkat tokadı yedin" dediler

Eşinden boşandıktan sonra da örgüttekilerin kendisine, "Biz seni uyarmıştık, şefkat tokadı yedin, biz sana yeni birini buluruz." dediklerini anlatan itirafçı polis memuru, emniyet teşkilatında kendisine yönelik baskıların artarak sürdüğünü öne sürdü.

Kaynak: AA