ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ), 2012 yılı Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla haklarında dava açılan 20'si tutuklu 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı.

İtirafçı olan sanıklardan Seyfullah E. lise yıllarında o dönem "cemaat" olarak adlandırılan FETÖ ile tanıştığını ancak örgütsel bir faaliyetinin olmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminden sonra emniyete giderek bildiklerini anlattığını bildiren sanık Seyfullah E, "Kod adı kullanmadım. Hiçbir vakit devlet aleyhine çalışmadım. 17-25 Aralık'taki bürokratik darbe girişimi öncesi birçok insan gibi ders çalışmak, kendime güzel bir gelecek hazırlamak için gittim." ifadelerini kullandı.

"Levent" kod adıyla tanıdığı sanık Emre Yıldız'ın kendisiyle ilgilenen FETÖ mensubu olduğunu öne süren sanık Seyfullah E, eve gelen başka bir örgüt üyesinin Fetih suresini okutarak kendilerine akademi sınav sorularının verildiğini kaydetti.

"Ellerimizi Kur'an'a el bastırarak annemizin babamızın üzerine yemin ettirdiler"

Seyfullah E, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emre Yıldız, gelin arkadaşlar ders çalışalım dedi. Oğuzhan Keskin'le eve gittik. Evde başka bir şahıs daha vardı. Abdest alarak ibadet edelim, Kur'an okuyalım dediler. Fetih suresini okuduk, ellerimizi Kur'an'a el bastırarak annemizin, babamızın üzerine yemin ettirdiler ama ne için yemin ettiğimizi bilmiyorduk. Eve gelen diğer şahıs siyah bir çantadan soruları çıkardı, 'Çalışın bunlara' dedi. Daha sonra soruları veren şahıs gitti. Sınava girdiğimde soruları çözmeye başladım. Sınavdan çıktıktan sonra Oğuzhan'la konuştuğumuzda soruların bize gösterilen sorular olduğunu anladık. Sınav sorularını kendi çabalarımla çözdüm, soruları elde etmek gibi bir girişimde bulunmadım. Örgütün hiyerarşik yapısı içinde bulunmadım."

Sanık Emre Yıldız'ın suçlamaları inkar ettiğini ancak anlattıklarının yaşanmış olaylar olduğunu ifade eden sanık Seyfullah E, diğer sanıkların da devlete hizmet için bildiklerini anlatması gerektiğini söyleyerek beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan diğer sanıklar ise suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya, yarın devam edilecek.

Kaynak: AA