İstanbul- Galatasaray hakkında yeni iddia: Banik Ostrava maçı da bağlanmış

2 Kasım 1993’te yapılan Galatasaray-Manchester United maçında hakem Roethlisberger’i para karşılığında bağlamak ile itham edilen Sami Çölgeçen’in halen Türkiye Futbol Fedarasyonu’nda çalıştığı ortaya çıktı. Üstelik Çölgezen’in çalıştığından Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da haberi yokmuş.

Sami Çölgeçen, Kayserispor–Galatasaray maçında FİFA yetkililerine mihmandarlık yaparken görüldü. Beyaz TV ekranlarında Ve Gol programı yorumcusu Ahmet Çakar, Futbol Federasyonu dış ilişkiler departmanında delege olarak görev yapan Sami Çölgeçen’in durumunu gündeme getirdi. Çölgeçen'in üzerinde şaibe olmasına rağmen TFF'de görevli olduğuna dikkat çeken Ahmet Çakar " Bu gece karar verdim. Futbolun Kurtlar Vadisinin senaryosunu bir arkadaşımla beraber yazmaya başlıyorum. Bakın bakalım Kurtlar Vadisi Futbol nasıl yazılırmış? Biz eşek başı mıyız, biz zurnanın son deliği miyiz?" diyerek TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a tepki gösterdi.
 

Çölgeçen için gereğini yapacağım

Vatan'ın haberine göre; Ahmet Çakar'ın bu iddialarından sonra canlı yayına telefonla bağlanan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise Sami Çölgeçen'in TFF'de görevli olduğundan haberi olmadığını söyledi. Kanal telefonu yerine Rasim Ozan Kütahyalı'nın kişisel cep telefonunu arayan Aydınlar, yayına cep telefonu ile bağlandı. Rasim Ozan telefonun hoparlörünü açarak Aydınlar'ın sözlerini mikrofondan dinletince, ortaya da daha önce televizyon tarihinde görülmemiş bir canlı yayın bağlantısı da gerçekleşmiş oldu. Aydınlar Sami Çölgeçen'in TFF'de çalıştığını ilk defa bu programda öğrendiğini ifade ederek " O kadar insan çalışıyor, hepsini tanımam mümkün değilim. Ben bu konunun gereğini yapacağım." dedi.
 

Çölgeçen hakkında yeni iddia

Canlı yayına bağlanan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hürol Bilal ise Ahmet Çakar'ın Sami Çölgeçen hakkında ki iddialarını doğruladı ve şöyle dedi: “Ahmet Çakar televizyonda herkesin bildiği bir şeyi söyledi. Bunu ben ve bütün arkadaşlarım hepsini bilir. Çünkü Sami bunu her yerde söylerdi." dedi ve Çölgeçen'le ilgili yeni bir iddia da bulundu. Çölgeçen'in kendisini hakemlere para vermek teşvik ettiğini öne süren Hürol Bilal " O zamanlar yabancı hakemlerin parasını kulüpler verirdi. Çölgeçen bana zarfların içine fazla para falan koyun derdi. Sami Çölgeçen bana Sparta Prag (6 Kasım 1991’te oynanan Banik Ostrava-Galatasaray maçını kastediyor) maçının hakemine özel uçakla gidip 70 bin dolar verdiğini söyledi. Hakem ponlara penaltı çalmış. İlk maçı 1-0 kaybetmelerine karşın deplasmanda 2-1 kazanıp tur atmlamışlar" dedi.
 

O uçak Alp Yalman'ındı

Ahmet Çakar'da Hürol Bilal'in iddiasının doğrulayarak " Hürol beyin dediğini doğru. Hakemin ismini biliyorum ama emin değilim. Ama hakemin Romen olduğunu biliyorum. Tıpkı Hürol beye söylendiği gibi bu iddiada bana söylendi. Gidilen uçağın da Galatasaray Başkanı Alp Yalman'ın uçağı diye biliyorum." dedi.

cumhuriyet...