Federasyon vereceği kararda, Tahkim Kurulunun 30.07.2011 tarihinde verdiği kararı örnek alacağını bildiriliyor.

Habetürk'ün Haberine göre;
Küme düşme yok, mahkeme beklenecek!

İşte Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin şike ve teşvik primi hakkında uygulamayı düşündüğü çözümün ana hatları...

2010-2011 sezonu dondurulacak ve bu nedenle Avrupa Kupaları’na hiçbir takım gönderilmeyecek. Ligden düşürme ve puan silme konusunda da mahkeme kararı beklenecek. Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunanlar hakkında ise tedbir kararı alınacak.

Temmuz ayının ilk haftasında yaklaşık 70 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayıp 31 kişinin tutuklanmasına kadar giden ve hâlâ dalgaları devam eden şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili TFF’nin önümüzdeki hafta açıklayacağı kararın ana hatları belli oldu.

Vatan'ın haberine göre; önceki gün Etik Kurulu’ndan gelen ön bilgileri değerlendiren yönetim kurulu, 2010-2011 sezonunu dondurmaya, Avrupa Kupaları’na takım göndermemeye, ligden düşürme ya da puan silme uygulumasını şimdilik kaydıyla hayata geçirmemeye ve halen şike soruşturmasında adı geçen tüm tutuklular için tedbir konulmasına sıcak bakıyor.

TFF küme düşme kararıyla ilgili olarak da henüz iddianamesi hazırlanmayan davanın beklenmesini de en doğru yol olarak benimsedi. TFF yönetim kurulu toplantısında, Hukuk Kurulu üyelerinin de görüşleri alınarak değerlendirilen bu çözüm daha sonra İcra Kurulu’nda yeniden ele alındı. Ve özellikle doğabilecek yüksek rakamlı olası tazminat davalarının önüne geçmek, kesin delillere ulaşmak ve yargı kararının son Tahkim Kurulu kararında olduğu gibi beklenmesinin mantıklı olduğu konusunda birleşildi.

AVRUPA'YA VEDA
Önümüzdeki hafta TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından açıklanması beklenen bu karara göre 2010-2011 sezonu dondurulduğu gerekçesiyle Türkiye’den bu sezon hiçbir takım Avrupa Kupaları’nda mücadele etmeyecek. TFF yönetimi, ligi de önceki federasyonunun tescil ettiği biçimde başlatacak. Yani dondurulan sezonda düşen takımlar düşmüş, çıkan takımlar da çıkmış sayılacak.

TEDBİR KONULACAK
Tutuklu bulunanlara tedbir konulacağı için başta F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere, ilk duruşmada serbest kalsalar bile mahkeme sonuçlanana kadar tedbir kararı kaldırılmayacak. Federasyon, Hasan Gerçeker başkanlığındaki Tahkim Kurulu’nun bir süre önce açıkladığı benzer kararını da kendisine örnek aldı.

BÜYÜK GÜN PAZARTESİ
Öte yandan Hürriyet'te yer alan habere göre; Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki kurul, şike konusunda karar almak üzere 15 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00’de federasyonun İstinye’deki binasında toplanacak. Başkan Mehmet Ali Aydınlar, yönetici arkadaşlarına pazartesi günkü toplantının davetini gönderdi.