WASHINGTON

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını sonuç dönemdeki aksi toptan konuşu ve mali gelişmeler dolayısıyla değiştirmedi. Fed, başkaca bu yıla bağlı faiz artım beklentisini dun taraflı düzeltilmiş etti.

Fed'in dünyalık politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dü günce mart toplantısı sona erdi.

Toplantının arkası sıra gösterilen değişmeyen metninde, FOMC üyelerinin amblem faiz oranını yüzdelik 0,25-0,50 aralığında çakılı terviç kararını 1'e için 9 oyla almış olduğu belirtildi.

Metinde, 'FOMC'nin hanuman toplantısından buyana tahsil edilen veriler, ekonominin sonuç aylardaki toptan konuşu ve mali gelişmelere karşın mutedil süratte büyüdüğüne ayraç ediyor' değerlendirmesine arazi verildi.

''Küresel gelişmeler riziko dokuma ediyor''

FOMC değişmeyen metninde toptan konuşu ve mali gelişmelerin riziko dokuma etmeye bitmeme ettiği, bu yüzden federal fonlama oranının yüzdelik 0,25-0,50 aralığında kalması sonucu alındığı belirtildi.

Fed, konuşu tahminlerini düzeltilmiş etti



ABD ekonomisine bağlı beklentilerini de güncelleyen Fed, bu yılki sayı farkı çoğalma tahminini yüzdelik 2,4'ten yüzdelik 2,2'ye düşürdü, doğacak yıla bağlı sayı farkı çoğalma tahmini ise yüzdelik 2,2'den yüzdelik 2,1'e indirdi.



Muhabir: Gülbin Yıldırım,Övünç Kutlu

Kaynak: AA