ADIYAMAN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Sitesi esnafıyla ortak araya geldi.

Gazetecilere açıklamada mevcut Bakan Işık, önceki el Adıyaman'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buranın sert aşırı anlamda dayanıklı ortak il bulunduğunu söyledi.

Adıyaman'ın Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin ve baş başa Türkiye olmanın sembolleştiği ortak kent bulunduğunu vurgulayan Işık, bu aşamada halkın hassasiyetini iyice bildiğini kaydetti.

'30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu'

Esnafa müteveccih 'can suyu' kredisine de yer veren Işık, şunları kaydetti:

'Esnaflarımız düşüncesince kılıç hükümet programımızda ve seçme beyannamemizde değme esnafımıza 30 bin teklik kredi olanağı getirdik. Burada da kooperatiflerimizin almış olduğu komisyonu da aşırı fazla düşürdük. Bu noktada da kredi güvence fonunu devreye soktuk. Diyelim ki 30 bin düşüncesince 100 bin lira, 120 teklik ortak güvence isteniyor. Esnafımızı bu sıkıntıdan yetirmek istiyoruz. Şu anda bilgilerime göre Adıyaman'da faizsiz 30 bin kredi imkanından faydalanmaya başlayanlar var. Bu ehemmiyetli ortak imkan.'

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) namına kılgısal girişimcilik kursu verdiklerini anımsatan Işık, 'Kendi işini ihdas etmek talip girişimcilerimize kılgısal girişimcilik eğitiminin arkası sıra 50 bin hibe, 100 bin faizsiz kredi olanağı getirdik. Bu sayede de Türkiye'de 30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu' dedi.

Muhabir: Hakan Furkan

Kaynak: AA