İdil'in Yukarı Mahalle, Hükümet Konağı Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı PTT hizmet binasının kalorifer dairesine saat 16.30'da inen kalorifer görevilisi, antene benzer bir cismin takılı olduğu bir paket buldu. Durumdan şüphelenen görevli, polise haber verdi. PTT binasına gelen polis, Hükümet Konağı çevresindeki tüm işyerleri ile PTT binasını boşalttı. PTT binasının olduğu Hükümet Konağı Caddesi'nin giriş ve çıkışları, araç ve yaya trafiğine kapatılarak, güvenlik şeridi çekildi. Bir yandan bu çalışmalar devam ederken, güvenlik güçleri zırhlı araçtan yaptığı anonsla, vatandaşların pencere ve camlı kapılardan uzak durmaları konusunda uyardı.
PTT binası içerisinde ve dışında alınan sıkı güvenlik önlemlerinin ardından, olay yeri inceleme ekipleri, şüpheli paket üzerinde inceleme yaptı. Daha sonra PTT binasına gelen bomba imha uzmanı ekipler, şüpheli paket üzerinde uzun süren bir çalışma yaptı. Yapılan incelemenin ardından, şüpheli paketin piknik tüpüyle güçlendirilmiş, tahrip gücü yüksek, el yapımı bir patlayıcı olduğunu tespit etti. Patlayıcının hem uzaktan kumanda ile hem de kablo ile patlatılacak şekilde hazırlandığı öğrenilirken, bomba imha uzmanlarının titiz çalışması sonucu düzeneği etkisiz hale getirilerek, PTT binasından çıkarıldı.
Polis, şimdi bombayı oraya koyan veya getiren kişileri tespit etmek için, PTT hizmet binasındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kaynak: DHA