Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kibar Sokak’ta bir GSM firmasının baz istasyonu kuracağını duyan mahalle sakinleri aynı sokaktaki evin önüne geldi. Burada bina sahibi M.E. ile tartışan mahalle sakinleri, baz istasyonunu kuracak olan şirketin çalışanlarının sokaktan uzaklaşmasını istedi. Bunun üzerine şirket yetkilileri polisi arayarak yardım istedi. 

Sokağa gelen polis ekibi, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu eylemcileri ikna edemeyince çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Gelen çevik kuvvet ekipleri evin giriş kapısının önünü kalkanlarla kapattı. Buna karşın kadınlar ikna edilemeyince araya Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Akan girdi. Dakikalarca görüşen Akan da kadınları ikna edemedi.

'SENİ ÇATIDAN AŞAĞIYA ATARIM'

Emniyet Müdürü Akan ile mahalle sakinlerinden Ayşe Aydın arasında ilginç diyalog geçti. Akan ,konuştuğu Aydın'a 'Sen şimdi kadınları al ve buradan uzaklaşın, ortalık sakinleşsin' dedi. Bunun üzerine Ayşe Aydın, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Akan’a beklemediği bir şekilde, 'Ben bu kadınları buradan dağıtırım ama, sen baz istasyonu kurmak isteyenlere evin kapısını açarsan seni tutar çatıdan aşağı atarım' diyerek yanıt verdi.Bu sözler üzerine kısa süreli şaşkınlık yaşayan Emniyet Müdürü Akan, 'Beni mi atacaksın aşağı' derince Ayşe Aydın, 'Seni boyun üzeri atarım aşağı' deyince gülüşmelere neden oldu. 

TABURE FIRLATTILAR

Dağılmayan eylemci kadınlara yetkililer, ev sahibi M.E.’nin baz istasyonu kurulması için gerekli izinleri aldığını, yasal açıdan bir engel olmadığını söyledi. Bu sırada baz istasyonu kuracak şirket çalışanları eve girince eylemci kadınlar balkondan üzerlerine tabure ve küçük şişeler fırlatıldı. Aşağı atılan tabure ve şişeler şans eseri kimseye isabet etmezken, olay sonrasında evlere çıkan polis ekipleri vatandaşları kontrol altına aldı. Görevliler ise baz istasyonu kurmaya kaldıkları yerden devam etti. Mahalleli daha sonra dağılarak evlerine gitti.

Kaynak: DHA