ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir'de halka hitap etti:

Başbakan Yıldırım, "Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, bizim memleket sevdalısı gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan'da size bunun cevabını sandıkları doldurarak vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türkiye olarak sizin seçim işlerinize, iç siyasetinize karışmıyoruz ama görüyorum ki başta PKK terör sempatizanları, FETÖ'cüler olmak üzere ne kadar Türkiye'nin aleyhinde çalışan varsa, sizin için baş köşede yer buluyor. Bunu yapmayın. Buradan uyarıyorum, bunlar dostluğa, müttefikliğe sığmaz. Türkiye'nin düşmanlarına dostluk yapanlar, Türkiye'ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye'nin içişlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın."

Başbakan Yıldırım'a Balıkesir'de atlı karşılama

AK Parti'nin Balıkesir mitingine katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı, Karesi Atlı Okçuluk Grubu üyeleri karşıladı.

Başbakan Yıldırım, Balıkesir Merkez Havalimanı'nda il protokolü tarafından karşılandı. Yıldırım, havalimanında, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Altıeylül ilçesi Halalca Mahallesi sakinlerini selamladı.

Daha sonra parti otobüsüyle kent merkezine hareket eden Yıldırım, havaalanından gelişinde atlarla karşılandı.

Kaynak: AA