Diyarbakır'da Çınar Emniyet Amirliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ortaya çıkardığı tahribat gün ağrınca ortaya çıktı. Saldırı sonrasında evine bulunduğu mahalleye gelen kadın yapılan saldırıya "yeter" diyerek tepki gösterdi.

EŞ ZAMANLI SALDIRDILAR

Diyarbakır'da PKK'lıların bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda emniyet binası büyük hasar gördü. Emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojman yakınındaki bir binada yaşanan göçükte enkaz altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı.

EVİNİ GÖREN KADIN İSYAN ETTİ

Saldırının ortaya çıkardığı tahribat ise gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırı sonrasında evine bulunduğu mahalleye gelen kadın yapılan saldırıya tepki gösterdi.

SANKİ GÖKYÜZÜNDEN ATOM BOMBASI DÜŞTÜ

Saldırıda evi hasar gören vatandaşlardan Sıtkı Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın şiddetiyle evinin bazı duvarlarının yıkıldığını söyledi.

Evinde büyük zarar oluştuğunu belirten Dinç, "Sanki gökyüzünden bir atom bombası düşmüş gibiydi. Bir anda camlar üzerimize doğru geldi. Çok şükür ailemden kimse zarar görmedi" dedi.

"YETER ARTIK, AKAN KAN DURSUN"

Dinç, satın aldığı bu evin kredi taksitlerinin ödemelerinin sürdüğü bilgisini verdi. Binanın önündeki kamyonetinin de patlamadan zarar gördüğünü dile getiren Dinç, "Bu yapılan Müslümanlık değil. Müslüman olan bir insan bu işi kesinlikle yapmaz. Biz Kürt'üz, insanız, Müslümanız. Evimin hali ortada. Bu kış aylarında ne yapacağım? Yeter artık, akan bu kan dursun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM