İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, evveli devir birlikte esnaf kabilinden darbedilen çocuğun Suriyeli Hasan Hantumani bulunduğunu ve ailesiyle Murat Mahallesi'nde birlikte evde kalmış olduğu belirleme etti. Annesiyle ifadesi içerlemek kıl payı kolluk ekiplerince Çocuk Şubesine götürülen çocuk, işlemlerinin peşi sıra gene ekiplerce evine getirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, tek şiddet olayın ikrar edilemeyeceğini söyledi. Olayın yaşandığı bölgedeki vatandaşların evladı darbeden insana reaksiyon gösterdiğini anımsatan Vali Toprak, 'İzmir'in umumi gayrimeskûn ve uygulaması barışı, hoşgörüyü, sahiplenmeyi, sevgiyi, saygıyı özlük içinde hayatta olmak ve yaşatmaktır. Dolayısıyla oradaki tekil birlikte olayın, tek halde İzmir'de olanlara ne de misafir şekilde bulunanlara gösterilmesi belkili değildir' dedi.

Vali Toprak, Hasan'ın korkmuş olduğu düşüncesince ailesinden vakası gizlediğini, itimat ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekiplerinin emek harcamaları sonra belirleme edildiğini anlatarak şunları kaydetti:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ailemize esbak olsun duygularını ve selamlarını getirdik, ayrımsız sürede da Sayın Cumhurbaşkanımız hesabına bir bisikleti Hasan'a ve ailesine doğrulama ettik. Hasan, bu bisiklete sakıncasız birlikte halde binecek. Ailemize de hepsi ailelere yaptığımız kıl payı dikkatimizi ve ilgimizi göstermeye bitmeme edeceğiz.'

'Ben onu bağışladım'

Suriyeli Hasan da orada yağlık sattığını ve motosiklete dokunduğu düşüncesince darbedildiğini tabir ederek 'Çok korktum, hiç kimseye birlikte nesne anlatmadım. Bana hediye gönderilmiş olduğu düşüncesince Cumhurbaşkanı'na teşekkürname ederim. Ben, o adamı bağışladım' dedi.

Polis ekiplerinin evlerine gelmiş şekilde olayın görüntüleri gösterene denli Hasan'ın kendilerine tek nesne anlatmadığını ve halden bilgili olmadıklarını aktaran anne, 'O insanın da bizimki kıl payı evlatları vardır. Allah, o adamı reform etsin, evlatları mevcut diye birlikte nesne demedim, onu bağışladım. Devlet onu bağışlarsa devlete de teşekkürname ederim' diye konuştu.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Kaynak: AA