TRABZON

Trabzon'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yargılanmasına başlandı.

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Yavaş tutuklandı

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, görevde olduğu sürede kritik görevlere belirli kişileri getirdiği, "ByLock" programı kullandığı ve terör örgütü üyeliği suçlarından tutuklu Yavaş ile avukatı ve yakınları katıldı.

Üzerine atılı suçları kabul etmeyen Yavaş, savunmasında, üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmen olarak atandığını ve daha sonra polis akademisi sınavlarına girdiğini söyledi.

Yavaş, 2008 yılında tayin olduğu İzmir'de İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildiğini, daha sonra Tunceli ve Trabzon'da İl Emniyet Müdürlüğü yaptığını belirtti.

Adına kayıtlı 2 telefon hattı bulunduğunu belirten Yavaş, "ByLock" programını kullanmadığını ve böyle bir programa ihtiyacının olmadığını savundu.

Ergenekon ve Balyoz savcısı ziyaret etmiş

Yavaş'ın Trabzon Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde yakın korumalığı ve şoförlüğünü yapan tanık M.D. ise ismini hatırlamadığı "Ergenekon" ve "Balyoz" davaları savcısının ailesiyle Trabzon'a geldiğini söyledi.

Tanık M.D, Emniyet Müdürlüğü konutunda ağırladıkları savcıyı daha sonra Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize'ye kadar götürdüğünü belirtti.

"Ses duyulmasın diye radyonun sesini açtırdı"

FETÖ/PDY soruşturmalarında tutuklu yargılanan Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de Trabzon'a geldiğini dile getiren M.D, "Akyürek ve Yavaş, benim koruma olarak bulunduğum araçla Rize'ye gitti. Akyürek'in neden geldiğini bilmiyorum. Akyürek, gelişte ve gidişte arkadaki seslerin duyulmaması için radyonun sesini açtırdı. Rize'den ayrıldıktan sonra Trabzon'a gelindi. Gece Emniyet Müdürlüğü konutunda konakladı." diye konuştu.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı beyanında, "ByLock" içeriklerinin incelenmesi ve dönemin valisinin dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Kaynak: AA