İZMİR

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih soruşturma kapsamında, adliyeye atıf edilen 8 kişiden, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili'nin de bulunmuş yer aldığı 5'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato kabilinden 'bazı amme arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak nahak yere menfaat elde etmesinin sağlandığı' iddiaları hakkında başlatılan soruşturmada gözaltına tahsil edilen ve adliyeye atıf edilen 8 insandan emektar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK'da vazifeli data istihzar ve arama işletmeni Necdet Özkan ve emektar SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı tutuklandı.

İnşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ise adli arama neredeyse başıboş bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan, halen Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü emektar SGK İzmir İl Müdürü M.K. ise emniyette ifadesinin alınmasının arkası sıra savcının emriyle başıboş bırakılmıştı.

Zanlılara yöneltilen suçlamalar

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye müteveccih nahak yere menfaat sağlanması iddiaları hakkında 8 Mart'ta İzmir, Adana, Ankara ve Bursa'da meydana gelen operasyonda 9 isim 'Bilerek ve atlaya zıplaya FETÖ/PDY'ye iane etmek, örgüte iane ve yataklık, evrakta sahtecilik, rolü kötüye kullanma, SGK'ya ilgilendiren binaları değerinin altında göstererek satmak' iddialarıyla gözaltına alınmıştı.

Zanlılara yöneltilen öteki suçlamalar arasında, 'Buca ilçesindeki SGK'ya ilgilendiren kısaca 40 dönüm arazinin, taliplileri bulunmasına karşın örgütle irtibatlı yer aldığı öne sürülen Şifa Üniversitesine düşüt rayiç bedelle satışı ve bundan ehemmiyetli oranda nahak yere menfaat elde etmesini sağladıkları' iddiası da toprak almıştı.

Operasyon kapsamında başkaca emektar Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile birlikte bireyin henüz arandığı belirtilmişti.

Muhabir: Ali Korkmaz, Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA