İşadamı Asil Nadir'in adli yardım alması İngiltere'de yankı buldu. The Guardian, eski zengin işadamı Asil Nadir'e, milyonlarca sterlin tutarında yolsuzlukla suçlandığı dava ile ilgili mahkeme masraflarını karşılaması için adli yardım verildiğini belirtti.

İngiliz gazete The Guardian, toplamda 150 milyon sterlin olan fakat daha sonra 34 milyon sterline düşürülen 66 ayrı suçla itham edildikten sonra Kuzey Kıbrıs'a kaçan ve geçen Ağustos ayında İngiltere'ye geldikten sonra tutuklanan eski zengin işadamı Asil Nadir'in, suçlamayla ilgili davada mahkeme masraflarını karşılaması için adli yardım aldığını kaydetti.

Haberde, Hukuki Hizmetler Komisyonu Sözcüsü'nün Kıbrıslı bir Türk olan Nadir'e 2010'da kabul edilen bir prosedür gereği saati 145 sterlin olan mahkeme masrafları için adli yardım talebinin kabul edilebilir olduğu ifadesine dikkat çekilerek Sözcü'nün, Nadir'in varlığının boyutunu belirlemek için yapılan bir soruşturmanın devam ettiğini söylediği belirtildi.

Ayrıca Sözcü, eğer Nadir suçlu bulunursa daha fazla yardım ödemesi gerekebileceğini vurgulayarak, hukuki yardım fonunun Hukuki Hizmetler Komisyunu'nun özel bir takımı tarafından yönetileceğini ve harcamaların yakın bir şekilde incelendiğini ifade etti.(ANKA)