KONYA

Konya'da bir süre önce boşandığı kocasına hakaret içerikli mesajlar attığı için hakkında dava açılan kadın, eski eşi ve kayınvalidesinden özür dileyerek, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, bir süre önce boşanan N.D. ve eski kocası H.Ç. arasında çocuklarının velayeti yüzünden anlaşmazlık çıktı.

Geçen yıl mayıs ayında boşandığı kocası H.Ç'ye birçok kez hakaret içerikli mesaj attığı, eski eşi ile kayınvalidesinin huzur ve sükununu bozduğu gerekçesiyle N.D. hakkında dava açıldı.

Her iki suçun uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle dosya uzlaştırmacıya verildi. Uzlaştırmacı Mustafa Özkan'ın taraflarla görüşmesi sonucunda eski eşler, çocuklarının yaşananlardan olumsuz etkilenmemesi adına uzlaşmak istediklerini beyan etti.

Uzlaşma görüşmeleri sonucunda sanık N.D, eski eşi ve kayınvalidesinden özür dileyerek, "hakaret" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından 3 yıla kadar hapis cezası almaktan kurtulmuş oldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan uzlaşma afişi önünde tokalaşan eski eşler, yaşanan olaydan çocuklarının daha fazla olumsuz etkilenmemesi adına uzlaşma yolunu seçtiklerini belirtti.

N.D, ve H.Ç, aralarındaki sorunun uzlaşma yolu ile sonlanmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Muhabir: Rifat Yerlikaya

Kaynak: AA