ERZURUM

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında mensubu olduğu AK Parti aleyhinde çalışmakla suçlanan dönemin Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'ın, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Başaran ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Başaran, yaklaşık 9 aydır tutuklu olduğunu ve neden tutuklu olduğunu bilmediğini öne sürdü.

"Şer" odağıyla isminin anılmasının kendisine utanç verdiğini savunan Başaran, şunları söyledi:

"Darbe gecesi ilçe başkanı olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım. 27 gün uykusuz kaldım. Devletine sahip çıkan, devletinin yanında olan, ailesinde şehit olan birisiyim. 3-4 yalancının ifadesiyle belediye başkanı olarak tutukluyum. Darbe gecesi 4 bin kişiye hitap ettim, nasıl oldu da 4 kişi suç unsuru olanları bunları duydu. Konuşmalarımda beni alkışlayanlar daha sonra hakkımda şikayetçi oldular. Belediye başkanı olduğum için sevenler olduğu gibi sevmeyenler de olabilir. Aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum, oradan da çekemeyenler olabilir. Enver Başaran olarak FETÖ'nün hiçbir yerinde bulunmadım. Hiçbir zaman FETÖ ile bağlantısı olan bir başkan olmadım. Tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Enver Başaran'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA