Bankalardan kredi çekmek isteyen kişilerin taşımaları gereken bazı şartlar bulunmakta olup bunlardan biri de temiz kredi sicilidir. Eşi icralık olan kredi çekebilir mi?
 
Kredi çekmek isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken konulardan biride kredi reddi almamak için bankaların aradığı şartları taşımaktır. Bunlardan biri de temiz kredi siciline sahip olmaktır. Kredi sicili bozuk olan kişilere bankalar kredi onayı vermemektedir. Peki, eşi icralık olana kredi çıkar mı? Eşimin Kredi Borcu Beni Etkiler Mi? Bankalar eşe bakmadan kredi sorgulaması yapmakta olup sadece konut kredisi başvurularında ortak konut olarak kullanılacağı için sorgulanmaktadır. İhtiyaç kredisi başvurularında eşe bakılmamakta olup önemli olan kredi başvuru formu dolduran kişinin kendi kredi notu ortalaması ve kredi sicili puanıdır.
Ancak çok yüksek tutarlı kredi başvurularında yüksek tutarlar söz konusu olduğu için banka ya ipotek gibi ek bir teminat tutarı ya da eşin kefaletini de istemektedir ki bu durumda eşin kredi sicili de devreye girer. Eşim Benim Yüzümden Kredi Çekemiyor! Eşin kredi borcunun çok yüksek olması bazı durumlarda kredi onayı alınmasını engellemektedir. Özellikle de yüksek tutarlı kredi çekilmek istendiğinde banka eşin de kredi notunu bazı durumlarda sorgulamakta olup yine kredi başvurusunda bulunan kişinin yüksek kredi notu ortalaması olması ve aylık gelirin kredi tutarını karşılaması durumunda eşin kredi borcu olmasına bakılmaksızın kredi onayı alınabilir. Emlak365.com

Haberin Tamamı İçin: https://www.emlak365.com/tasit-kredisi/esi-icralik-olan-kisi-kredi-cekebilir-mi-h20191.html

Emlak365.com