Katıldığı bir iftar programında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan daha sonra da mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

İmamoğlu’nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Göksu daha sonra İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” dedi.

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ: “SOYLU GÖREVDEN ALMALIDIR”

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan “Ş…, adi, alçak, yaratık… Bunlar iyice ipin ucunu kaçırdı. Oy verecek Trabzonlulara yazıklar olsun Sayın Süleyman Soylu bu gece Esenler Belediye Başkanını görevden almalıdır. Bu şehir bu hakareti kaldıramaz. Trabzonlulara Yunanlı diyen alçağı o görevden uzaklaştırmalıdır. Bir Trabzonlu bakan olarak bunu yapmalıdır,” ifadelerini kullandı.

GÖKSU’DAN AÇIKLAMA: ‘BİZİM İÇİN HER YER TRABZON’DUR‘

Göksu, kullandığı ifadelerin büyük tepkiyle karşılanması üzerine ise yeni bir açıklama yayınlayarak konuşmasının yanlış anlaşıldığını belirtti ve şunları söyledi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde bir algı operasyonu yapılıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayıyla ilgili Yunan gazetenin atmış olduğu bir manşet ile ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili bir beyanım olduğu ifade ediliyor. Oysa benim konuşmamın hiçbir yerinde  hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimizi ifaden hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği, hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah’ın kulları olarak biz Trabzon’uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız, Trabzonlular bizim baştacımızdır. Bizim için her yer Trabzon’dur. Bunu herkes böyle bilsin.”

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

Konuşmaya CHP Milletvekili Bekaroğlu'dan tepki geldi: 'Sizde vicdan, insanlık kalmamış, yazık.'

Mehmet Bekaroğlu@MBekaroglu

Tevfik Göksu; biraz utan, sıkıl, Allah’tan kork! Nedir bu, ne demek ‘Yunan kazandı!”.
Sizde zerre kadar insaf, vicdan, insanlık kalmamış. Yazık!@mt_goksu pic.twitter.com/3oblJ57dQR

Sosyal medyada da pek çok kullanıcı Göksu'nun açıklamasını eleştirdi. Öne çıkan yorumları sizler için derledik.

Colmanın Bandanası@Elcolmandante61

Akp Esenler Bel. Baş. Göksu,Trabzonlulara Yunan imasında bulundu. Seçim uğruna ırk ayrımı yapmak ancak sizin gibilere yakışır.Trabzon,15 yaşında Erenleri şehit vermiş milliyetçi bir şehirdir.Trabzon sizin gibilerin ağzında meze olacak bir şehir değildir.Haddinizi bilin @mt_goksu pic.twitter.com/wwUaoI9mAM

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

fatih portakal@fatihportakal

Bu tehlikeli zihniyetlerden ve ayrıştıran insanlardan kendimizi nasıl koruyacağız? Umudum, zaman içinde nefretlerinin bolluğunda tükenip gidecekleri! https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/esenler-belediye-baskani-tevfik-goksu-trabzonlulara-yunan-benzetmesi-yapti-4802987/amp/ …

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

YasEMİN@yasemininizm



Sırf Ekrem İmamoğlu'nu insanlar önünde düşmanmış gibi göstermek için (ki bir insan Rum olabilir ya da başka bir ırk bağı olabilir bu onu düşman yapmaz) Trabzonluları Rum ilan etmek ancak kirli siyaset işidir.
Oysa ki kardeşlik ve sevgi dili bizlerin ihtiyacı!

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Süleymanın Kaynı@ESilemaninKayni

@ismailsaymaz adlı kullanıcıya yanıt olarak

Ne Mahsuru var ya ne mahsuru var Kardeşim siz denklemi yanlış kuruyorsunuz biraz cesur olmak lazım Rumca Konuşan insan Rumdur Karadeniz bölgesinde de Rum vatandaşlarımız vardır ve biz onları çok severiz hiç bir sıkıntı yoktur. (Nokta)

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Nasuh Bektaş@nasuhbektas

En iyi bildikleri, yalan, iftira, kumpas, algı oyunu ve iftar yaptığı konuşma bu;

“AKP’li Tevfik Göksu: İmamoğlu Kazanınca Yunan basını ne dedi, Yunan kazandı.
İmamoğlu nereli? Trabzonlu değil mi
Olay büyük, hesap büyük” pic.twitter.com/b86Tj5a3hF

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Göksu, dün de başka bir açıklaması ile gündeme gelmişti.