ADANA/OSMANİYE

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği kimyasal silah saldırısı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de protesto edildi.

Mersin Ulu Cami önünde öğle namazının ardından toplanan Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, slogan atıp Esed rejiminin kimyasal silah kullanıp masum sivilleri katletmesini kınadı.

Hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Akdeniz İlçe Müftüsü İsmail Gülşen dua eti.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına yazılı açıklama yapan Osmaniye İHH Dernek Başkanı Nadir Sarıcan da saldırıyı kınayarak dünyanın bu duruma sessiz kalmamasını istedi.

Kadirli ilçesinde de Andırın Gelişim Platformu Derneği ve 25 sivil toplum örgütünün temsilcileri de saldırıyı kınadı.

VAN

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazlı saldırılar Van'da protesto edildi.

Hazreti Ömer Camisi avlusunda öğle namazı sonrası toplanan 48 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi üyeleri ile vatandaşlar, İdlib'te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

ADIYAMAN/MALATYA

Adıyaman ve Malatya'daki sivil toplum kuruluşları, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısını kınadı, yaşamını yitirenler için Adıyaman'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adıyaman İnsani Yardım Derneğinin (YADER) öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının adına konuşan YADER Başkanı Fadıl Akkuş, Suriye'de 7'inci yılına giren Esed rejimi ve destekçilerinin katliam ve saldırılarına bugün de yenilerinin eklendiğini söyledi.

Malatya'da da 60'a yakın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Ortak Değerler Platformunca, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısı kınandı.

GAZİANTEP/KİLİS

Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısı, Gaziantep ve Kilis'te protesto edildi.

Gaziantep Üniversitesi önünde ellerinde dövizlerle toplanan, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu grup, Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

EDİRNE

Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı saldırısı, Edirne'de protesto edildi.

Saraçlar Caddesi'nde toplanan Genç Hareket Edirne Temsilciliği, Edirne İslam Gençliği ve Marifet Eğitim Derneği Edirne Temsilciliği üyeleri, "Müminler bir zulme uğradıklarında birlik olup karşı koyarlar" yazılı pankart açtı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, İdlib'deki katliamı kınayarak, "Diyarbakır İdlib omuz omuza", "Üzülme, gevşeme Allah bizimle", "Katil Esed ile ABD Suriye'den defol" sloganları attı.

KONYA/KARAMAN

Konya ve Karaman'da, Beşşar Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği kimyasal saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tarihi Şerafettin Camisi önünde, ellerinde dövizlerle toplanan ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu grup, İdlib'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Karaman Sivil Toplum Platformu üyeleri, Aktekke Kent Meydanı'nda bir araya gelerek Esed rejiminin Suriye'deki kimyasal saldırılarını kınadı.

Platform adına konuşan Memur Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, masum insanlara yönelik kimyasal saldırıları lanetledi.

Kaynak: AA