MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde 2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında yaralanan 50 kişi arasında Suriye uyruklu Mayada İbrahim ile 3 yaşındaki kızı Darin de bulunuyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Nusaybin'e yerleşen Mayada İbrahim ve eşi Cemal İbrahim'in Türkiye'de Darin (3) ve Dan (1) ismini verdikleri iki çocukları dünyaya geldi.

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle mağdur olan aile, Midyat'taki yakınlarının yanına sığınmak zorunda kaldı.

Durakta minibüs bekliyorlardı

Mayada İbrahim, dün oğlu Dan'ın hastalanması üzerine kızı Darin'i de alarak evden çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında durakta minibüs beklerken teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda anne ve kızı yaralandı, Dan ise şans eseri kurtuldu.

Patlama esnasında annesinin kucağından düşen Dan polis ekipleri tarafından yerden alınırken, enkaz altında kalan anne ile kızı da kurtarılarak, Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Darin'in tedavisi burada sürerken, bacağında ve kafasında kırıklar bulunan anne Mayada yapılan ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi.

"Bunu yapan insan olamaz"

Hastanede kızına refakat eden baba Cemal İbrahim, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi. İbrahim, "Bunu yapan insan değil, Türk, Kürt, Arap kim olursa olsun bunu yapan insan olamaz. Polis de insandır. Silahla hak aranmaz, bunu yapan Müslüman olamaz." dedi.

Kaynak: AA