ERZURUM

Fetullah Gülen'in kardeşi ile oğlunun isimlerinin de geçmiş yer aldığı cinsel istismar soruşturmasının yolsuz yöntemsiz adına kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına bağlı 12 ilde meydana gelen operasyonda, aralarında 3 emniyet müdürü ve ortak emniyet amirinin de bulunmuş yer aldığı 12 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen sormaca kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop'taki 14 adrese eş anlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 emniyet müdürü, ortak emniyet amiri ve 8 kolluk iktisap etmek gibi 12 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan dü zanlının arandığı, şüphelilerin soruşturmanın yürütülmüş yer aldığı Erzurum'a getirilecekleri öğrenildi.

Başsavcılıktan açıklama

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından, birtakım matbuat neşriyat organlarında Erzurum merkezli 'yasa dışı dinleme' iddialarına bağlı emniyet görevlileri için operasyon düzenlenmiş yer aldığı iddialarına bağlı izah yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere toprak verildi:

'Daha ilk de kamuoyuna yansıdığı gibi mağdure S.Ö'nün 2007 senesinde türlü kişiler kabilinden eşeysel istismara uğradığı, bu kişilerin ortada FETÖ/PDY yıldırı örgütünün önderi yer aldığı kanıt edilen Fetullah Gülen'in kardeşi S.G. ile bu şahsın oğlunun da bulunduğu, düzenlenen sormaca böylece amme görevlilerinin gerçek olmayan evraklar tertip ederek ve görevlerini kötüye kullanarak ilgililer için kovuşturmaya toprak olmadığına ilişikli değişmeyen verilmesine hastalık oldukları, bu halde soruşturmaların usulsüzce kapatıldığı, başkaca adli makamlara intikali sürecinde S.G. ve oğlunun aleyhine olabilecek delillerin ortaya konulmasına fırsat bulunan birtakım amme görevlilerinin bu müddet içinde usulsüzce dinlendikleri iddiaları üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca haberleşmenin gizliliğini ihlal, ferdî verilerin kaydedilmesi, amme görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, zeval şişirme haber ve silahlı yıldırı örgütüne organ olma suçlarıyla ilgilendiren soruşturmaya başlanmıştır.'

18 kuşkulu için elde edilmiş tutanak özelliğine uyarınca İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop'ta mevcut 14 kuşkulu için gözaltı sonucu verildiği kaydedilen açıklamada, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Muhabir: Fahrettin Gök

Kaynak: AA