ERZİNCAN

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığına aday gösterilen Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'dan, binlerce kişi otobüslerle Ankara'ya akın etti.

Kentte büyük bir sevinç yaşandığı gözlemlenirken cadde, sokak ve parklar ise paten yapan çocuklara kaldı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın başbakan adayı olmasının ülke ve illeri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın, misyon ve vizyon adamı ve aynı zamanda bir proje insanı olduğunu vurgulayan Kahraman, "Bakanlığı döneminde çok büyük projelere imza atmıştır. Büyük bir hamle yapılmıştır, ülkemizin kaderi değişmiştir. İnanıyorum ki başbakan olduğu durumda da ilimize birçok yatırım gelecektir." dedi.

Kahraman, hızlı trenin 5 yıldan önce Erzincan'a geleceğine inandığını dile getirerek,''Diğer taraftan ilimiz sanayisi çok gelişmiş değil. Bu noktada da önemli bir mesafe alacağımıza inanıyorum. Organize sanayi bölgesinin dolup, ikinci bir organize sanayi bölgesine kavuşacağına inanıyorum. Şu an doğu-batı akslı yollarımız çalışıyor. Bu süreçle kuzey ve güney aksıda Trabzon'dan, Diyarbakır'a gidecek karayolu da kısa zamanda tamamlanacaktır. İlimiz tam bir merkez olacaktır. Ekonominin merkezi, ulaşımın merkezi ve turizm alanında bir merkez."

Muhabir: Hadi Şengül, Barış Yalçınkaya


Kaynak: AA