Başbuğ’un avukatı yaklaşık 2 saattir Mahkeme Kaleminde bekliyor. Avukat İlkay Sezer, kendisine ne kararın verildiğini  ne de neden verilmediğinin paylaşılmadığını açıkladı.


Ergenekon davasını karara bağlayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını tamamladığını açıklamıştı.
Bu açıklama üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Siliviri’ye giderek, bir dilekçeyle gerekçeli kararın bir örneğinin kendisine verilmesini istedi.

O andan itibaren yaşananları İlkay Sezer, şöyle anlattı:

‘’Mahkeme kalemine gelerek, ‘Gerekçeli karar hazırlandıysa tarafıma tebliğ edin, hazırlanmadıysa hazırlanmadığını dilekçeme derkenar şeklinde belirtin’ biçiminde dilekçe verdim.
Ancak şu ana kadar ne gerekçeli karar tarafıma tebliğ edildi, ne de tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin bir bildirim yapıldı. Yaklaşık 2 saattir kalemde bekliyorum ancak dilekçeme herhangi bir cevap verilmedi.
Burada daha ne kadar daha bekleyeceğimi kestiremem. 

Gerekçeli kararı yazan heyetteki üyelerden herhangi biri ile görüşüp görüşmediğine ilişkin sorumuz üzerine avukat İlkay Sezer, “Mahkeme üyeleri bugüne kadar avukatlarla görüşmüyorlar. Bugün de görüşme isteğimi ilettim ancak görüşemedim” karşılığını verdi.
Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararının halen sürdüğüne işaret eden Sezer, “Savunma hakkı hala ihlal ediliyor. Bugün de ihlal edilmeye devam ediyor.. Bugün ortaya çıkan tabloda yok hükmünde olan bir karardan bahsediyoruz” diye konuştu.





Karşı Gazete