T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında özellikle hizmet hareketini hedef alan nefret söylemi fiziksel saldırılara dönüştü. Dün Samanyolu Yayın Grubu'nun önünde toplanan grubun protesto gösterisi ertesi yaşananlar herkesin yüreğini ağzına getirdi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ertesi söylemlerini değiştiren, her fırsatta hizmet hareketini ve mensuplarını asılsız ithamlarla hedef gösteren Başbakan Tayip Erdoğan'ın yaydığı nefret söylemi sonunda fiziksel saldırıya dönüştü.
Samanyolu Haber Televizyonunun geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'na konuşan İsrailli bir yetkilinin sözünü, diğer onlarca basın yayın şirketi gibi haberinde kullanmış, ancak yetkilinin kullandığı ifade, haberde televizyonun kendi görüşüymüş gibi algılanmaya neden şeklinde yer alması akabinda kurum, üzüntülerin ifade edildiği bir yeni açıklama yayınlamıştı. Şayet fırsat aymazlığıyla harekete önceki yandaş medya organları halkı kışkırtarak bir protesto gösterisi yapılmasını sağladı.
Grup içerisinden bazıları hakaret ederken bazılarının söylemleriyse Başbakan'ınkilerle aynı doğrultudaydı. Göstericilerden bir tanesi, "Lanet olsun kalleşlere, vampirlere, Allah'sız kitapsızlara. Vampirlere lanet olsun. Vampirlere lanet olsun. Allah'sız kitapsızlara lanet olsun.." ifadeleriyle bağırdı..
Bina önüne getirilen seçim aracından gercekleşen dombıralı müzik yayını kalabalığı kışkırttı. 
Recep Tayyip Erdoğan ve AKP- AK Parti lehine atılan sloganlar eşliğinde gercekleşen hakaretler daha akabinde fiziksel saldırıya dönüştü. Bahçeye atlayan bir provokatör, kalabalığın tempo tutmasıyla bayrak direğine tırmandı. Samanyolu logolu flamayı söken kişi, sivil polislerin müdahalesi ertesi aşağı indirildi. Kalabalık bu dakika itibariyle kapıları zorlamaya, içeri girmeye çalıştı.
Yüzlerce kişinin çalıştığı binanın kapısında bunlar oldu. Gözaltına alınan saldırgan, televizyon yöneticilerinin araya girmesiyle salıverildi. Dışarıya çıkan ve omuzlara alınan provokatörün 'La İlahe Muhammed' olacak şekilde dinden uzak slogan atması, gruptan bazı kişilerin de sloganı tekrarlaması dikkati çekiciydi. 
Provokatörler arasında tinercilerin de olduğu iddia edildi.
Dün kalabalıklara Samanyolu'nu hedef gösteren yandaş medya gün içerisinde de aynı tavrı sergiledi. Fiziksel saldırıları görmezden gelen Akit ve Yeni Şafak provokatif yayınlarını devam ettirdi.
Gelinen nokta itibariyle, hedef gösterilen her kurum ve kişinin başına bundan akabinde gelebilecek her türlü zararın sorumluluğu başta siyasi iktidar olmak üzere ondan beslenen medya organlarıdır.