İstanbul - Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı için Tenzile Erdoğan'ın naaşı Başbakan Erdoğan'ın evinden cenaze aracı içerisinde çıkarılarak Fatih Camii'ne doğru yol almaya başladı. Cenaze aracına büyük bir konvoy eşlik ederken, güzergah üzerindeki yollarda da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da içinde bulunduğu araç, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan'ın tabutu, musalla taşına kondu.

Yurttaşlar Fatih camisine alınıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne yurttaşlar alınmaya başlandı. Yurttaşlar Fatih Müftülüğü kapısının oluduğu yerde kontrolden geçirilerek cami avlusuna giriş yapıyor.
Basın mensupları da cami avlusu dışında Fevzipaşa Caddesi üzerindeki mağazaların çatılarında ve vinç yardımıyla çekim yapmaya çalışıyor.

Fatih Camisi'nin içinden sadece Anadolu Ajansı (AA), TRT ve özel bir yapım şirketi olan FPA'nın çekim yapmasına izin verilirken, birer gazeteci ve foto muhabiri de alındı.
Caminin protokol girişinde de bariyerler arkasından da basın mensuplarının çekim yapmasına izin verildi.

Polis kamerası, caminin giriş yapısı üzerinden çekim yaptı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü.

Tenzile Erdoğan'ın naaşı dün hastaneden alınarak Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine götürülmüştü. Başbakan Erdoğan ve ailesi evlerinde taziyeleri kabul ederken, naaşın başında da sabaha kadar dualar okundu.

Cenaze süresince İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 5 bin polis memurunun görev alacağı öğrenildi.