Ekonomi diplomalı Erdoğan, yaptığı açıklama ile 'kapitalizm' ile 'emperyalizm' arasındaki farkı bilmediğini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, asgari ücret ile ilgili soruya verdiği yanıtta emperyalizm ile kapitalizm arasındaki farkı bilmediği ortaya çıktı.

A Haber canlı yayınında soruları cevaplayan Erdoğan, Türkiye'de asgari ücretin 400 euro civarında olduğunu ve bunun bir çok AB ülkesinden daha yüksek olduğu iddiasını sürdürdü.

İŞSİZLİK KONUSUNDA YİNE AYNI FORMÜL

İşsizlik konusunda daha önce de dile getirdiği "TOBB'un 1.5 milyon üyesi var. Her üye bir işsizi işe alsa 1.5 milyon gencimize iş imkanı olur" dedi.

'EMPERYALİZM' DİYE 'KAPİTALİZM' TARİFİ YAPTI

Ücretler konusunda işverenleri eleştirne Erdoğan "Kefenin cebi yok. Asgari ücret düşük olsa bile siz kazancınızı çalışanlarınızla paylaşın" dedi.

Ücretleirn düşük olduğunu kabul eden Erdoğan "Yani emekten kazanıyorlar. Burası çok tehlikeli.Bak emekten kazanıyorlar. Zaten emperyalizmin acımasızlığı burada. Nedir bu? Emek sömürücülüğü" dedi.

EKONOMİ EĞİTİMİNİ KİMDEN ALIYOR?

Bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunması, sermaye ve meta ihracı yoluyla ekonomik bağımlılık yaratarak bu ülkelerdeki siyasal yönetimler üzerinde belirleyici düzeyde söz sahibi olunması ve esas olarak kendisine bağımlı yaptığı ülkenin 'kaynaklarını sömürmek' anlamına gelen 'emperyalizm' ile üretim araçlarının büyük bölümü veya tamamının burjuva sınıfının özel mülkiyetinde ve işçi sınıfının emeğini sömürmek üzerine kurulu olan 'kapitalizmi' karıştıran Erdoğan'ın; tartışmalı da olsa İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (1982'de Marmara Üniversitesi oldu) Maliye Muhasebe Yüksek Okulu diplomalı olduğu da unutulmamalı.

Erdoğan'ın güncel ekonomi bilgilerini, ekonomi başdanışmanları eski ulusalcı Yiğit Bulut'tan mı, dönek solcu Cemil Ertem'den mi yoksa ekonomi eğitimi alan damadı Berat Albayrak'tan mı aldığı bilinmiyor. Ancak, 'emperyalizm' ile 'kapitalizm' arasındaki farkı birinin Bilal'e anlatır gibi Erdoğan'a yeniden tek tek anlatması gerekiyor.


http://abcgazetesi.com/erdogan-kapitalizm-ile-emperyalizm-arasindaki-farki-bilmiyor-mu-2558.html