DHA'nın verdiği habere göre Erdoğan şöyle dedi:
ONLARIN NASIL TUZAKLARI VARSA, ALLAH'IN DA BİR TUZAĞI VAR. HALKLARIN DA BİR TUZAĞI VAR
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişte darbeler askerin sokağa çıkması, sıkı yönetim ilan etmesi, televizyon, radyo kanallarını işgal etmesi ile gerçekleşiyordu. Bugün ise işte Mısır'da gördüğümüz gibi meydanlar medya, sosyal medya, illegal gösterilere zemini hazırlıyor ve silahlı güçler, onun arkasından gelebiliyor. Tüm bu oyunların, senaryoların hesaba katmadığı bir nokta var. Onların nasıl tuzakları varsa, Allah'ın da bir tuzağı var. Halkların da bir tuzağı var.

"MİLLETİN BİR DUASI BÜTÜN OYUNLARI BOZMAYA YETER"
Başbakan Erdoğan, "Onlar medyaya sahip olabilirler. çok paraları olabilir. Çok farklı güçleri olabilir. Onlar arkalarına sosyal medyayı, uluslararası güçleri, egemen güçleri, sermayeyi alabilirler. Ama unutmayın milletin bir duası bütün bu oyunları, bütün bu tuzakları altüst etmeye ziyadesiyle yeter. Biz her zaman dik duracağız. Hakkın ve haklının yanında olacağız. İlkeli samimi bir duruş sergileyeceğiz" dedi.

"OMURGALI OLALIM"
28 Şubat darbesine değinen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Tüm insanlığa şunu haykırıyorum, omurgalı olalım. Hayatımız, vaat edilen süre ne kadar ise, o kadar olacaktır. Ondan fazlası olmayacaktır. Hayat dolarla, Eurolarla uzamıyor. Ama bilesiniz ki dolarla, Eurolarla kısalmıyor. Takdir neyse onunla devam ediyor. 28 Şubat darbesi, şahsen şahsımı da MÜSİAD'dı da hedef aldı. Biz o çok ağır günlerde asla umutsuzluğa kapılmadık. Ne kadar üzerimize gelirlerse gelsinler ya sabır dedik. Allah sabır edenlerle beraberdir. Allah, yar ve yardımcımızdır dedik. O gün bize öcü, zenci müamelesi yapanlar şimdi ortada yoklar. Ama biz de MÜSİAD işte burada."

"EN BÜYÜK MEYDAN SANDIKTIR"
Halkın iradesinin önemli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Taksim'de felan filan gelip şiddet estirenler olabilir. Yoksa bunlara üzüldünüz mü? Sakın üzülmeyin. Kimin kim olduğu ortaya çıktı. Bugünler, adeta turnusol kağıdı gibi herkesi ortaya çıkarıyor. Ne oldu? Geldiler gittiler. Ama Türkiye her geçen gün daha iyiye birlik beraberlik içinde yürüyecek. En büyük meydan Taksim Meydanı değildir. Kazlıçeşme'dir. Kazlıçeşme'den daha büyük bir meydan var. O da sandıktır" şeklinde konuştu.
BAŞBAKAN ADEVİYE MEYDANI'NA SESLENDİ
Başbakan Erdoğan, "Rabbim, Mısır halkına sabırlar niyaz etsin. Ve hiç bir oyuna gelmeden, provokasyona gelmeden inanıyorum ki orada şu anda Adeviye Meydanı'ndaki kardeşlerimiz de sabırla bu süreci devam ettireceklerine inanıyorum. Şiddete başvurmadan, elinde güç bulunduranlar ne yaparsa yapsın, onlar sabırla bu süreci demokrasi içerisinde sürdürecek" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm sürecine de değinen Başbakan Erdoğan, "Çözüm süreci, takdir edersiniz ki tek başına hükümetin çabaları ile tek başına Ak Parti'nin çabaları ile nihai sonuca ulaşacak bir süreç değildir. Başta MÜSİAD olmak üzere sivil toplum örgütlerimizin sürece çok daha fazla katkı vermelerini, süreci çok daha fazla sahiplenmelerini yürekten arzu ediyoruz" dedi.
Erdoğan işi Allaha bıraktı ise bu sonun başlangıcı diye düşünülebilir. Erdoğan Taksim Gezi ve Mısır'da Mürsi'nin devrilmesi sonrası küresel güçlere karşı tavır geliştirmeye başladı.. Sonun başlangıcı budur işte!..

İşe biraz espiri katmak istiyorsanız  "dua edin uşaklar" fıkrasını okuyunuz..

Dua edin uşaklar!

“Fethullah Gülen’den dua çağrısı” haberini okuyunca aklıma bir Karadeniz fıkrası geldi.

Oflinin kayığı su almaya başlar, kayıktakiler bir  taraftan suyu dışarı atarken, ofli  “”dua edin uşaklar, dua edin” diye arkadaşlarına seslenir. Ofli sonunda  kayığın batmasının artık kaçınılmaz olduğunu fark eder ve bu sefer  dua edin demekten vazgeçer ve Söğün  uşaklar diye bağırmaya başlar..

-Ula söğün ….uşaklar