Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?

Kamuoyunda 'Erdoğan'ın avukatları' olarak bilinen ekibin aktif bir üyesi olan Mustafa Doğan İnal, Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk'e dava açmış ve mahkeme sonucunda Özgentürk hapis cezası almıştı. soL haber olayı "Mahkeme küfürbaz avukatın istediğini yaptı: Işıl Özgentürk'e hapis cezası" başlığıyla vermişti.

Bu haberine üzerine İnal, soL'a "kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla dava açtı. Ancak ortada ne hakaret var ne de İnal'ın yürüttüğü görülen bir 'kamu' görevi.

İnal'ın Ziraat GYO'nun satın alacağı iddiasıyla gündeme gelen Simit Sarayı'nın avukatı olduğu ve başta Erdoğan olmak üzere pek çok devlet yetkilisinin ve kurumun avukatlığını yapan bir isim olduğu da biliniyor.

Işıl Özgentürk davasında ise, davaya konu olan Erdoğan'ın danışmanı Mariam Kavakçı'yı eleştirdiği yazısında herhangi bir hakaret olmamasına rağmen İnal bu yazı için "Bu yazı iğrenç bir paçavradır, faşist, kindar ve iğrenç iftiraların mahkeme nezdinde cezalandırılmasını talep ediyoruz" demiş ve Özgentürk 1,5 yıl hapis cezasına çarptılırmıştı.

soL Yayın Kurulu'ndan yapılan açıklama ise şöyle:

Bir yazar, bir gazete yazısı için yargılandı ve mahkum oldu.

O davanın katılan tarafı olan avukat bu tür davaların tanıdık kişilerindendi. Avukat Mustafa Doğan İnal, başta AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok devlet yetkilisinin ve kurumun avukatlığını yapan, "ekmeğini" devlet kurumlarının eleştiren yurttaşlara karşı açtığı davalardan kazanan birisi. "Erdoğan'ın avukatları" olarak bilinen bir ekibin oldukça aktif bir üyesi.

Kışkırtmalar mahkemede tamamlandı

Dava öncesinde de, dava boyunca da tehlikeli kışkırtmalar yapıldı. Avukat Mustafa Doğan İnal, sosyal medyadaki bazı hesapların ve Yeni Akit gibi yayınların hakaretler eşliğinde yürüttüğü kışkırtmaları mahkemede tamamladı.

İnal'ın katılan taraf olarak dahil olduğu mahkemenin sonucunda Özgentürk hapis cezası aldı.

soL, bu davanın sonucunu "Mahkeme küfürbaz avukatın istediğini yaptı: Işıl Özgentürk'e hapis cezası" başlığıyla haberleştirdi.

"Basın tarihimizin en garip davalarından biri"

Şimdi, İstanbul Anadolu 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde soL'un davası görülüyor.

11 Şubat Salı günü saat 09.30'da ilk duruşması yapılacak olan davada soL "küfürbaz avukat" ifadesi nedeniyle "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor. Ortada bir hakaret olmadığı gibi Mustafa Doğan İnal'ın bireysel olarak katıldığı davada "kamu görevi" yürütmediği de çok açık.

Basın tarihimizin bu en garip davalarından birinde okurlarımız ve dostlarımızla birlikte hazır bulunacağız.

Erişim engelleme kararlarıyla, hukuksuz dayanaksız ceza davalarıyla soL'u susturmalarına izin vermeyeceğiz. Bunu yapmaya çalıştıkça, soL'un sesinin daha da fazla duyulur hale geleceğini onlara göstereceğiz.

İstanbul Anadolu Adliye "Sarayı"
29. Asliye Ceza Mahkemesi
Saat 09.30

soL Yayın Kurulu

Kaynak: soL