Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Açılışını yaptığımız eserlerin tekrar Rizemize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimlerinde çok güçlü destek veren tüm Rizeli kardeşlerimin her türlü teşekküre şükrana layıktır. Tekrar buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Kardeşlerim elbette 81 vilayetimizin her biri kıymetlidir, değerlidir. Her biri bir başka güzeldir. 40 yıllık s,iyasi hayatımızda asla bölgecilik yapmadık. Ne insanlarımız ne şehirlerimiz arasında hiç bir ayrımcılık yapmadık. Şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes vatan toprağının her bir karşının gönlümüzde yer vardır.

82 milyonun her bir ferdine aynı sevda,aynı heyecanla hizmet ettik. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Türk, Kürt, Laz, Alevi, Sünni demeden Türkiye'nin renklerini kucakladık.

Sizlerden aldığımız cesaretle 82 milyon vatandaşımızın her bir ferdine hizmet götüreceğiz. Türkiye'nin, Türk milletinin başını daima dik tutacağız. Bu necip milleti dünya siyaset sahnesinde asla hayal kırıklığına uğratmayacağız. Ülkemizi, hedefleri hayalleriyle muhakkak kavuşturacağız.

SİGARA MESAJI

Başkan Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti Başkan Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Rize günlerinin teması "Bırakalım sigarayı içelim Riza çayı". Hem kasaya, hem keseye hem vücuda, yazıktır günahtır, Diyanet de söyledi haramdır. Yok elektronik sigara, sigaranın elektroniği mi olur. Bizden müsaade istiyorlar vermedim vermem. Marka olarak söyleyeyim. Sigaranın Philipsi var. Yatırım yapacağız dedi. Bu yatırım değil. Şimdi kaçak olarak sokuyorlar. Bunları asla sokmayacağız. Bunlar benim vatandaşımı zehirleyerek zengin oluyorlar. N'olur içmeyin şu sigarayı. İlla bir şey içecekseniz buyurun size çay.

Şimdi tek paket uygulamasına geçiyoruz. Üzerinde bu paketlerin özendirici hiçbir unsurun olmasına izin vermeyeceğiz. Açık alan yerine açık sınırlandırılmış alan tarifi üzerinde duruyoruz.

Kaynak Cumhuriyet