Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaparak, Kudüs'e sahip çıkmanın her Müslüman'ın görevi olduğunu ifade ederek, "Gerek inancımızdan gerekse tarihimizdentevarüs ettiğimiz sorumlulukla Kudüs'e, Kudüs davasına, Filistinlikardeşlerimizin hak ve adalet mücadelesine büyük önem veriyoruz. Kudüs'ün tekrar barış, huzur ve güven şehri olması için gayret sarf ediyoruz" dedi.



"MÜSLÜMANLAR OLARAK KUDÜS'Ü, MESCİD-İ AKSA'YI SIK SIK ZİYARET ETMELİYİZ"

Kudüs'e yapılan ziyaretler hakkında bilgi veren Erdoğana, "Kudüs konusunun açıldığı her yerde, herplatformda ısrarla vurguladığım hususu tekrarlamak istiyorum; Müslümanlar olarak Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı sık sık ziyaret etmeliyiz. İstatistiklere baktığımızdahalen bu konuda çok ciddi bir eksiğimizin olduğunu görüyorum. Müslüman ülkeler arasında en fazla Türkiye'den ziyaretçi gitmiş ama 26 binde kalmıştır. Yüzbinler niçin Türkiye'de Mecid'i Aksa'ya gitmesin. Hiç bahane yok. Bu tablonun bize yakışmadığını kabul etmeliyiz. Oradaki kardeşlerimize vereceğimiz en büyük destek, oradaki varlığımız olacaktır" dedi.

"FİLİSTİN MESELESİNDE YILLARDIR ÜSTÜNLERİN HUKUKU İŞLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan bölgemizde barış ve istikrarın sağlanması mümkün değildir. Bunun için öncelikle uluslararası hukuka ve alınan kararla saygı gösterilmesi gerekiyor. Hiç kimse, hiçbir ülke hukukun üstünde değildir, olamaz. Ancak Filistin meselesinde yıllardır üstünlerin hukuku işliyor, bunu da böyle görün" şeklinde konuştu.


"KUDÜS SEMALARINDAN EZANIN SUSTURULMASINA İNŞALLAH İZİN VERMEYECEĞİZ"

Erdoğan, "Camilerde sabah ezanlarının okunmasınıyasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı hala İsrail parlamentosunda bekliyor. Böylesi bir konunun gündeme gelmesi dahi, utanç vericidir. Bize her fırsatta din ve vicdan özgürlüğünden dem vuranların, bu konuda sessiz kalarak adeta atılan bu adımı onaylaması ise ibretliktir. Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz. Şunu bir defa bilmemiz lazım; eğer inancınıza güveniyorsanız inanç hürriyetinden niye korkuyorsunuz? Bizim böyle bir derdimiz yok, biz inancımıza güveniyoruz. Onun için de inanç özgürlüğünden korkmuyoruz.Ben şu anda İsrail'in yöneticilerine de bunu hatırlatıyorum; inancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz?" diye konuştu.

Kaynak: DHA