G-20 Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. İş 20 ve Emek 20 Oturumu'nda konuşan Erdoğan, işverenlere seslenerek, "Biraz az kazanın, kazandıklarınızı dar gelirlilerle paylaşın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'nin resmi açılışı öncesinde İş 20 ve Emek 20 Oturumu'nda konuştu. Konuşmasında işverenlere seslenen Erdoğan, "Biraz az kazanın, kazandıklarınızı dar gelirlilerle paylaşın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Etkin ekonomi ve istidam politikalarının uygulanabilmesi için işçi işveren arasında güçlü bir sosyal diyaloğun tesis edilmesi şarttır.

Bunun G-20 çerçevesinde başarılabilmiş olması sevincidir.

Türkiye, güçlü sürdürülebilir ve dengeli büyümeye kapsayıcılığı da dâhil ettik. Büyüme sadece rakamlardan ibaret değildir. Büyümenin kalitesi ve niteliği de önemlidir. Toplumdaki tüm kesimlerin, refah artışından pay almaları gerekiyor.

Biz kapsayıcılığı daha fazla kaliteli istihdam oluşturulması eşitsizliklerin giderilmesi olarak görüyoruz. Sizler de İş20 ve Emek20 olarak yaptığınız çalışmalarda kapsayıcı büyümeyi benimseyerek G20'ye katkılarınızı sundunuz. 

Alın terini kutsal gören, emeğin karşılığının zamanında verilmesini emreden bir medeniyetin mensupları olarak bu konu bizim için çok önemli. Türkiye olarak başarılı sonuçlar elde ettiğimizi ifade etmek isterim.  Asgari ücrette ve ortalama ücretlerde ciddi artışlar kaydettik.



http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/419013/Erdogan_dan_isverenlere__Biraz_az_kazanin.html