Türkiye'nin birçok üniversitesinde görev yapan akademisyenler, devleti katliam yapmakla itham ettikleri, skandal bir bildiriye imza atmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı konuşmada, 1100 akademisyeni ağır bir dille eleştirerek, "Kendine akademisyen diyen bir güruh Türkiye devletinin topraklarını korumasına dil uzatıyor, bölge halkını tehdit ediyor. Yurt dışından gözlemcileri davet ediyor. Bunun adı müstemlekeciliktir, mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. Yalnızca yabancıların sorunları çözebileceğine inanan bir güruh vardı. Bu aydın müsveddeleri devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Doğu’nun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN'DAN CHOMSKY'A DAVET

Erdoğan, eleştirisinin yanında o bildiride imzası bulunan Prof. Noam Chomsky'a Türkiye'ye gelerek Doğu ve Güneydoğu'da nelerin olup bittiğini görmesini istemişti. Chomsky, Erdoğan'ın davetine cevap verdi ve Türkiye'ye gelmekle ilgili hiçbir şey söyleyemedi. Chomsky, yalnızca Erdoğan'ın bir yandan IŞİD'i eleştirirken, bir yandan da El Nusra’yı desteklediğini iddia etti.

Kaynak: HABER7.COM