İzmir Barosu avukatlarından ve Avrupalı Avukatlar Birliği Üyesi Hüseyin Durdu, geçen Temmuz ayında "AKP Hükümetlerinin Suç Tarihi ve Suç Duyuruları" adlı bir kitap yayımladı. Alter Yayıncılık etiketiyle yayımlanan kitapta, AKP hükümetinin icraatları arasında suç unsuru taşıyan, yasalara ve anayasaya aykırı olan uygulamalar, gazete haberleri ve yasa maddeleri eşliğinde sergilendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatları, kitabın yazarı Av. Hüseyin Durdu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu da 2015/9183 sayı ile soruşturma başlattı. Kitabın yazarı Av. Hüseyin Durdu, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla ifade verdi.

 

Av. Hüseyin Durdu, yaptığı açıklamada, "Kitabın önsözünde ve giriş kısmında yaptığım açıklamalar akademik değerlendirme ve düşünce açıklaması kapsamındadır. Burada Hiçbir ad ya da adresten söz edilmemiştir. Türk Ceza Yasası'nın 278 ve 279. maddeleri, bir suçun varlığını bilen ya da görenin, bunu yetkili mercilere bildirmesini zorunlu kılmış, suçu bildirmemeyi suç saymış ve cezalandırılması gerektiğini hükümlendirmiştir. Ben bir hukukçu olarak görevimi yaptım. Suç olduğunu düşündüğüm ve suç olduğuna inandığım uygulamaları, ilgili yasa maddelerini de göstererek kitaplaştırdım. Bunu yapmam değil, yapmamam suçtur" dedi.

 

Av. Durdu, Erdoğan'ın, hukuk bilgisi iyi olan, dürüst, kendisine yaranma çabasında olmayan, hukuk kuralları ile bağlı hukuk danışmanları ile çalışması gerektiğini söyledi.


Solhaber