KAYSERİ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te, kayak sezonu açıldı.

Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, suni karlama ünitelerinin yardımıyla kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı Erciyes'te sezonun ilk kayağını yaptı.

Gençlerin daha çok snowboard yapmayı tercih ettiği kayak merkezinde, kaymayı bilmeyenler ise kızakla eğlenceli zamanlar geçirdi.

Erciyes AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kar yağışı az olmasına rağmen suni karlama ünitelerinin yardımıyla bugün itibarıyla Tekir bölgesinde kayak sezonunu açtıklarını belirtti.

Suni karla diğer pistleri de kısa zamanda açacaklarını ifade eden İkiler, "Müjdeli bir haber de geldi. Türkiye yoğun kar yağışlı bir haftaya giriyor. Tabii onun da çok büyük etkisi olacak. Doğal karla beraber çok daha güzel bir kayak sezonu geçireceğiz. Birbiriyle entegre farklı zorluk derecelerine sahip pistlerin olduğu Erciyes'e tüm kayakseverleri davet ediyoruz." dedi.

İkiler, sezon açılışı dolayısıyla da bugün ve 11 Aralık Pazar günü kayak merkezindeki tüm teleferiklerin kayakçılar ve yayalar için ücretsiz hizmet vereceğini vurgulayarak, bunun da başlangıç için güzel bir hediye olacağını düşündüklerini bildirdi.

Erciyes'de her yıl özellikle kayakçı sayısında artışlar olduğuna dikkati çeken İkiler, tanıtım faaliyetlerinin de sürdüğünü kaydetti.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Kaynak: AA