KOCAELİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Necmettin Erbakan'ın, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın baş yapıcılarından birisi kendisine tarihe geçtiğini ve Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşadığını anlatım etti.

Erbakan Vakfı Kocaeli Şubesince Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde planlı 'Yeni Bir Dünya' mevzulu konferansta mütekellim Erbakan, Necmettin Erbakan'ın yetiştirdiği Milli Görüşçüler kendisine bu cins yâd programlarını Türkiye'nin ciharıyek birlikte yaptıklarını söyledi.

Erbakan ile dü ülkenin Başbakanı kendisine aşırı manalı müşterek hesaplı teşrikimesai protokolünü imzalama bahtiyarlığına kavuştuğu düşüncesince kendini aşırı bahtiyar hissettiğini tamlayan Eroğlu, Erbakan'ın, 'Dışa yayımcı ve çıtırbom müşterek sanayileşmeyi katiyen onama edemeyiz. Sanayileşme davamız, savaşımız aha bu aşamada başlıyor. Onların füzeleri varsa, kılıç de onları atılmış olduğu yere arka döndürecek teknolojiye cemaat olmalıyız' söylediğini anımsattı.

Kıbrıs'ta Annan planına huzur çıktıklarını tamlayan Derviş Eroğlu, Amerika Büyükelçisinin kendisini ziyarete ulaştığında içtenlikli itirafta bulunduğunu, 'Biz Kıbrıs'ta Annan planına Türklerin 'evet' demesi düşüncesince 30 milyon dolar harcadık' söylediğini aktardı.

Kıbrıs'ta iri yokluklar ortamında savaş verdiklerini özetleyen Eroğlu, şu şekilde konuştu:

'Fakat kılıç birbirimize inandık, birbirimize güvendik ve direndik. Öğrencilik yıllarımda, 'Türkler anavatandan gelecekler fakat açıktan mı gelecekler denizden mi gelecekler bilmiyorum' demiştim. O inançla savaş ettik. Türkiye'nin müşterek güneş istikbaline inanmamış olsaydık, benzer değil savaş edemezdik. Türk hükümetlerine, Türk halkına Kuzey Kıbrıslıların itimatı sonsuz. Türkiye, KKTC'nin en iri teminatıdır. Türkiye'nin anavatanımız olduğunu, Türkiyesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin olmayacağını politik yaşama başlamadan geçmiş de daim söyledim.'

Fatih Erbakan

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek müşterek yüzyıl kapatıp, toy müşterek yüzyıl açarak tarihe toy müşterek taraf vermesi gibi, merhum Erbakan Hocamız da şahısların zihninde müşterek yüzyıl kapatıp, toy müşterek yüzyıl açtı. İnsanların zihninde müşterek dizge açtı' dedi.

'Erbakan Hocamız yaşamı süresince 3 asliye dersi vererek aramızdan ayrıldı' diyen Fatih Erbakan, bunlardan birincisinin 'İslamsız ongunluk olmaz' dersi bulunduğunu belirterek, 'Ne diyordu Erbakan Hocamız, 'Bir insanoğlu ne derece iri güce cemaat olursa olsun, ne derece ilimde fende müterakki olursa olsun, ne derece yüksek zekaya ve hafızaya cemaat olursa olsun, insanlığa gerekseme duyduğu saadeti ve selameti sağlayamaz. Nasıl sağlayamaz. Eğer İslam'dan nasibini almamışsa sağlayamaz.' İkincisi 'cihadsız İslam olmaz' dersiydi. İslam dini, cihad dinidir. Namaz dinin direğiyse, cihad dinin zirvesidir. Üçüncü verdiği asliye ders, 'dünya siyonizmini tanımayan müşterek kimse, İslam'ı kusursuz manasıyla kavrayamaz' dersidir' halinde konuştu.

Necmettin Erbakan'ın politik yaşamını husus edinen sinevizyon gösterisinin yapıldığı programda başkaca Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılmış oldu ve afsun edildi.

Kaynak: AA