CHP'lilerden Ensar Vakfı ve KAİMDER'e suç duyurusu

CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nda konuşan Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Karaman'da çocukların cinsel istismara uğramasının kendilerini yürekten yaraladığını söyledi. Mevcut iktidarın planlı olarak eğitim sistemini dejenere ederken, çocukları denetimsiz Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim ettiğini belirten Kır, şöyle konuştu:

'Bu yüzden üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 'Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz' diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir.'

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları üyeleri, ardından Zonguldak Adliyesi'ne giderek Ensar Vakfı Karaman Şubesi ve KAİMDER hakkında suç duyurusunda bulundu.Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)Marmaris'te Ensar Vakfı'na tepki imzaları teslim edildi


MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Ensar Vakfı'nın okullarda faaliyetlerinin önlemesi için geçen hafta imza kampanyası başlatan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, toplanan imzaları ve dilekçelerini Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.

Marmaris'teki Eğitim- Sen, Haber-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Veli Derneği'nin de aralarında olduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ensar Vakfı'nın okullarda faaliyetlerinin önlemesi için topladıkları imzaları, Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Yaklaşık bin imza toplayan gruba, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Grup, 'Siyaset değil hakikat. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Ensar Vakfı'nı okullarımızda istemiyoruz' ve 'Çocuk susar. Sen susma, bu suça ortak olma' yazılı pankart açtı.

CHP İlçe Kadın Kolları üyesi ve Veliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nurcan Sarıçiçek, Marmaris'te okullardan velilerin haberi olmadan çocukların alınarak dini konferanslara götürüldüğünü iddia ederek, 'İlçemizde birçok veli gibi bizler de Ensar Vakfı'nı okullarımızda istemiyoruz. Buna alet olan ve yasal çerçevede yaptığımız eylemleri engellemeye çalışan Marmaris Kaymakamı başta olmak üzere kamu kurum kuruluş temsilcilerini de kınıyoruz' dedi.

Açıklama sonrası grup, tempolu alkışlarla 'Ensar Vakfı'nı okullarımızda istemiyoruz' sloganı attı.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA) Eğitim-Sen, Karaman'daki cinsel istismar olayına kınama


EĞİTİM-Sen Hakkari Şubesi, Karaman'da bir öğretmenin 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunması ile ilgili açıklama yaptı. Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu eleştirdi.

KESK Hakkari Şubesi'ndeki basın açıklaması Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal tarafından okundu. Güldal, cinsel istismar olaylarına her gün bir yenisini eklendiğini belirterek şöyle konuştu:

'Türkiye’de ne yazık ki kamu denetiminden uzak dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçları can yakmaktadır. Diyarbakır’da kaçak Kuran Kursunda çıkan ve 6 çocuğun yaşamına mal olan yangından sonra Karaman, Aydın ve Osmaniye’de yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük adı altında dini eğitim veren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu denetimine ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir.'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu da eleştiren Güldal,' Son olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı ve tacizci öğretmeni ‘Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz’ sözleriyle sistematik olmayan tecavüzü suç saymadıklarını itiraf etti. Hükümet bütün kurumları ve yandaş medya aracılılığı ile canhıraş bir şekilde Ensar Vakfı ve tecavüzcü öğretmeni aklama telaşına düşerek, neredeyse cinsel istismara uğramış çocukları suçlayacak bir pozisyon almıştır' dedi.

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,(DHA)-

Kaynak: DHA