BİTLİS

Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı Yılmaz Uluç, bazı basın yayın organlarında yer alan cinsel istismar iddialarına ilişkin haberdeki iddia ve beyanların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Söz konusu haber vakfımızı karalamak ve itibarsızlaştırmak maksadıyla hazırlanmıştır." dedi.

Uluç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir gazetede "Ensar Vakfı'nda 2. Tecavüz Dalgası" başlığıyla haber yayınlandığını, bazı basın kuruluşları ve internet siteleri tarafından da bu haberin kullanıldığını belirtti.

Haberdeki olay ve iddiaların yalan ve iftiradan ibaret olduğunu anlatan Uluç, haberi, "Vakıf hakkında başlatılan iftira ve karalama kampanyasının bir parçası" olarak niteledi.

Uluç, "Anılan gazete haberinde, M.Ö. isimli bir öğretmenin, Ensar Vakfı Bitlis Şubesi tarafından yeni atanan öğretmen ve öğrencileri şubemize yönlendirmek ile görevlendirildiği, P.K. isimli bir kadın öğretmenin Bitlis şubemize ait evde kalırken, M.Ö. ile tanıştığı, P.K. isimli kadın ve diğer bir kısım kadının M.Ö. tarafından kendi kiralamış olduğu evlere aktarıldığı, burada özel görüntülerinin kaydedilerek, şantaj yapıldığı ve çeşitli kimselerle ilişkiye girmek zorunda bırakıldığı, bu yönde yapılan şikayetlerin de sümen altı edildiği iddia edilmiştir. Haberde yer alan tüm iddialar gerçek dışıdır." ifadesini kullandı.

"Tüm yasal hakkımızı kullanacağız"

M.Ö'nün vakıf ile hiçbir ilişkisi ve irtibatı bulunmadığını vurgulayan Uluç, "Yeni atanan öğretmen ve öğrencileri şubemize yönlendirmekle görevlendirdiği iddiası gerçek dışıdır. Böyle bir görevlendirme olmadığı gibi adı geçen kişinin referansıyla ve yönlendirmesi ile şubemize gelen herhangi bir kişi dahi bulunmamaktadır. Şubemizin herhangi bir ev çalışması, kiraladığı veya yardımda bulunduğu bir ev bulunmamaktadır." diye konuştu.

Haberde, olayın meydana geldiği iddia edilen yerin şubeye ait olmadığının ve M.Ö tarafından kiralandığının belirtilmesine rağmen, kullanılan başlığın, yayının maksatlı olduğunu ve vakfı karalamak amacıyla hazırlandığını gösterdiğini anlatan Uluç, şöyle devam etti:

"Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapılan araştırma ve Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklama neticesinde, P.K. isimli şahıs tarafından yapılan bir şikayet veya bu çerçevede başlatılmış bir soruşturma bulunmadığı, olayın faili olduğu belirtilen M.Ö. isimli şahıs ile ilgili de ifadeye davet, gözaltı, tutuklama gibi herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilmiştir. Haberde yer alan iddia ve beyanlar gerçek dışı olup, söz konusu haber vakfımızı karalamak, itibarsızlaştırmak maksadıyla hazırlanmıştır. Söz konusu gerçek dışı haberle ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağız."

Bitlis Valiliği: Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde faaliyet gösteren bir vakıfla ilişkilendirilmek sureti ile bazı basın yayın organlarında yer alan haberler incelenmiş olup, iddialara ilişkin Valiliğimize ya da Emniyet Müdürlüğümüze bugüne kadar herhangi bir başvuru olmadığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Muhabir: Burcu Çalık

Kaynak: AA