ANKARA

Enerji sektörünün önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 9-13 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'nde bir araya gelecek.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin organize ettiği 23. Dünya Enerji Kongresi, 9 Ekim'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ev sahipliğinde düzenlenen kongre, 4 gün sürecek ve 80 ülkeden gelen katılımcıları ağırlayacak. Kongrede 54'ü bakan düzeyinde olmak üzere 266 konuşmacı, küresel enerji politikalarının geleceğine ışık tutacak.

"Yeni Ufukları Kucaklamak" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, 60 oturum düzenlenecek.

Enerji dünyasının gündemini belirleyecek kongreye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Cezayir Enerji Bakanı Noureddin Boutarfa, Irak Elektrik Bakanı Qasım M. Al-Fahdawi, İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic katılacak.

'Kağıt kullanılmayacak'

23. Dünya Enerji Kongresi aynı zamanda bir ilke sahne olacak.

İlk defa bu kongrede hiçbir şekilde kağıt kullanılmayacak, her türlü bilgilendirme ve program takibi dijital ortam üzerinden yapılacak.


Muhabir: Nuran Erkul,Dilara Zengin

Kaynak: AA