ANKARA - Ecenur Çolak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye Bursları ile Ankara'da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun 6 Temmuz'da Türkiye'ye yapacağı ziyareti sabırsızlıkla bekliyor.

Türkiye Burslusu Endonezyalı öğrenciler, hem Cumhurbaşkanlarının ziyareti hem bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilere yapacağı katkıdan duydukları heyecanı AA muhabiriyle paylaştı.

Gazi Üniversitesinde Ortadoğu ve Afrika alanında yüksek lisans yapan Agung Nurwijoyo, YTB'nin sağladığı Türkiye Bursları ile okuduğunu kaydederek teşekkürlerini sundu.

Türkiye'de yaşamak ve eğitim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurwijoyo, buraya gelmeden önce de Türkiye'yi çok sevdiğini ve merak ettiğini, eğitimi için özellikle burayı seçtiğini anlattı.

Nurwijoyo, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada hayat biraz farklı Endonezya'dan, mesela iklim. Burada dört mevsim var Endonezya'da ise iki mevsim yaşanıyor ama bir problem yok yavaş yavaş alıştık, yemek de sorun olmuyor. Endonezya ile Türkiye arasında büyük bir dostluk ve potansiyel var. Ayrıca iki ülke ilişkileri uzun süreli, eskiye dayanıyor. Okuduklarıma göre 16. yüzyılda yani Kanuni Sultan Süleyman zamanında kurulmuş iki ülke arasındaki ilişkiler."

İki ülke arasında savunma sanayisi, ekonomi, ticaret, eğitim, kültür, enerji, güvenlik ve terörizmle mücadele dahil her alanda iyi ilişkiler olduğuna işaret eden Nurwijoyo, Türkiye ve Endonezya'nın Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı, D8, G20, MIKTA gibi uluslararası platformlarda da bir arada çalıştığını anımsattı.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te Endonezya'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Nurwijoyo, "Bence 15 Temmuz'un yıl dönümü yaklaşırken iki ülke ilişkileri daha da iyi olacak. İki ülke birbirine çok benziyor, ikisi de çoğunluğu Müslüman nüfusa sahip modern ve demokratik ülkeler." diye konuştu.

"Türkiye ile Endonezya tarihi ilişkilere sahip"

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümünden bu dönem mezun Tiya Rana Ammara, Türkiye'yi çok sevdiğini belirtti.

Türkiye'den ayrılacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Ammara, "Burada Endonezyalıyım dediğim zaman herkes Endonezyalıları sevdiğini, çok sıcakkanlı ve güler yüzlü olduklarını söylüyor. Endonezyalılar da Türkleri seviyor. Hacda karşılaşıyorlarmış ve çok güzel geçiyormuş. Türkiye ile Endonezya tarihi ve birçok alanda gelişmiş ilişkilere de sahip." dedi.

Kaynak: AA