Şaibeli sonuçların açıklanmasıyla yazılı sınavda düşük puan alanların mülakatta tam puan aldığı belirtildi, çok sayıda adayın da mülakatta elendiği görüldü. Sınav sorularını hazırlayan kurulda da bulunan, sınavda düşük, mülakatta tam puan alan şube başkanı Cemal Üstün iddiaları şöyle yanıtladı: Bende olan belgeler hiç kimsede yok.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 18 yıl aradan sonra açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında, konuların bazı Memur-Sen üyeleri tarafından belirlendiği iddialarının ardından sonuçlarla ilgili de şaibe iddiaları ortaya atıldı. Yazılı sınavdan yüksek alan çok sayıda adayın mülakatta elendiği görüldü. Sınav konularını belirlediği iddia edilen Büro Memur Sen İstanbul 8 Numaralı Şube Başkanı Cemal Üstün, yazılı sınavdan en düşük puan olan 60 aldığı ancak mülakattan 100 tam puan alarak başarılı sayıldığı ortaya çıktı. 

SINAVDA 60, MÜLAKATTA 100

Sınav öncesi, hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen’in Nazilli İlçe Temsilcisi ve sivil polis memuru Mustafa Acartürk, sosyal medya hesabından şaibe iddialarını gündeme getirerek sınav konularının Büro Memur Sen yöneticileri Cemal Üstün, Muhammet Doğan, Mehmet Ümit Uğur’un da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından belirlendiğini iddia etti. Bunun üzerine Acartürk, Büro Memur-Sen Nazilli İlçe Temsilciliği görevinden istifa etti ve hakkında soruşturma başlatıldı. 

Bu tartışmaların ardından sınavın, 28 Kasım tarihinde Başkent Üniversitesi tarafından yapılmasına karar verildi. Ancak sınav sonuçları açıklandığında şaibe iddiaları yeniden gündeme geldi. Bazı adayların yüksek yazılı sınav puanı almış olmasına karşın, sözlü sınavda verilen düşük puanlarla elendiği görüldü. Sınav konularını belirleyen isimler arasında yer alan Cemal Üstün’ün, sınava girdiği ve yazılı sınavdan en düşük puan olan 60 aldığı ancak sözlü sınavdan 100 aldığı öğrenildi.

3 KEZ AÇIKLANDI

Sınava giren çok sayıda aday sosyal medyadan şaibe iddialarını gündeme getirerek mağdur olduklarını savundu. Adayların bazıları, konunun araştırılması ve mülakatın kaldırılması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunduğu öğrenildi. İddialarla ilgili Cumhuriyet’e konuşan bir polis memuru, “Yazılı ve sözlü sınavda şaibeler var. Yazılı sınavın sonuçları 3 kez açıklandı. Yazılı sınavdan 94 puan alan bir memur, sözlü sınavda 60 puan verilerek elendi. Ancak sınav konularını belirleyen Cemal Üstün, yazılı sınavdan 60 puan alırken sözlü sınavdan 100 puan aldı. Cemal Üstün’ü yazılı sınavda geçen memurlar, sözlü sınavda düşük puanlar verilerek elendi” dedi. 

Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma

ÜSTÜN: BELGELERİ BİLMİYORLAR

Telefonla ulaştığımız Cemal Üstün, iddiaları dile getirenlere tepki göstererek “Bununla ilgili hiçbir şekilde bilgi vermek istemiyorum. Ama kimsenin düşündüğü gibi bir konu değil bu. Onlar kendilerine göre bu haberleri yapıyorlar ama aynı sendikaların kendi üyeleri oldukları kişilerin daha fazla puan aldığı da aşikâr. O da ayrı bir konu. Bunları bu şekilde değerlendirmeleri çok yanlış. Bu konuda çok üzülüyorum. Benim elimde olan belgelerin ne olduğunu bilmeden konuşuyorlar. Bende olan belgeler hiç kimsede yok” diye konuştu. 

https://www.cumhuriyet.com.tr/